Treća „Božićna čarolija na Silbi“, program duhovne obnove na otoku

I ove godine, na Silbi se nastavlja tradicija jedinstvene otočne adventske manifestacije „Božićna čarolija na Silbi“, koja će se ove godine održati od 29. prosinca do 2. siječnja 2019.

Ovo je već treća godina zaredom da najudaljeniji otok u zadarskom arhipelagu za svoje goste i otočane priprema spektakularnu zabavu, veselje i koncertne fešte, ali i mnoštvo zanimljivih sadržaja koji se oslanjaju na posebno silbensko kulturno nasljeđe i specifičnosti ovog malog, ali omiljenog otoka.

Uz istaknuto, ovogodišnju „Božićnu čaroliju na Silbi“ posebnom će učiniti i program duhovne obnove Katoličke karizmatske molitvene zajednice Nanovo rođeni iz Zagreba, u sklopu kojeg će biti održan i prigodan program ulaska u Novu godinu.

„Ovododišnju, treću po redu Božićnu čaroliju na Silbi svečano otvaramo 29. prosinca. Ove smo godine posebno ponosni što nam na Silbu dolaze naši dragi gosti iz Botinca, u Zagrebu. Dolazi nam nam oko osamdeset mladih iz Karizmatske  molitvene zajednice Nanovo rođeni. Ova je suradnja  ujedno i prvi program duhovne obnove na našoj Silbi, a sretan sam da su se svi otočani uključili u organizaciju  i podržali ovu inicijativu. Posebno se želim zahvaliti silbenkom župniku Don Slavku Ivošu,  hvala i cijeloj župi Rođenja Blažene djevice Marije, posebno obiteljima Motušić, Sučić i Smirčić“, ističe Kristijan Lopac, predsjednik Turističke zajednice mjesta Silba koja je već tradicionalno glavni organizator ovogodišnje manifestacije.

„Silba nije samo otok glazbe i umjetnosti, Silba je također otok s ogromnom vjerskom i duhovnom baštinom, koja ovdje ima bogatu tradiciju. Tako naš mali otok ima čak 7 crkvi. Clij nam je sada od ove prve duhovne obnove na našem otoku započeti i s cjelogodišnjim programom duhovnih obnova, kojima ćemo i dodatno revitalizirati naš otok, kroz novu ponudu vjerskog turizma“, naglašava Lopac.

Inače, program duhovne obnove Katoličke karizmatske molitvena zajednica Nanovo rođeni  koju predvode vodi  Matija Ricov i svećenik Ivica Berdik, započet će na otoku 30. prosinca, a završiti 2. siječnja.

„Kao i do sada i ove godine Božićnu čaroliju na Silbi organiziramo svi zajedno, otočani i volonteri koji nam stižu s okolnih otoka, a i iz Zadarske županije. Pripremili smo sadržaje koje samo Silba može ponuditi i očekujemo dolazak naših ljudi iz dijaspore i turista iz Njemačke, Austrije, Švicarske, ali i drugih europskih država,“ kaže Lopac koji ovih dana zajedno s volonterima ima pune ruke posla na otoku, koji je već okićen i spreman za svečano otvorenje manifestacije u subotu 29. prosinca.

A za dobru feštu na samom otvorenju, pobrinut će se zadarska klapa „Munita“, dok će u nedjelju, 30. prosinca na Silbi će svoj koncert održati Zoran Jelenković. U ponedjeljak, 31. prosinca,  sprema se i spektakularni otočni novogodišnji doček uz klapu „Leut“.

Kristijan Lopac ističe i da su za ovogodišnju „Božićnu čaroliju na Silbi“, uz Turističku zajednicu mjesta Silba ponajviše zaslužni i pojedinci, ljubitelji otoka koji su se uključili u organizaciju: Jasmin Ivanac (logistika), Milan Krslović (ton i ozvučenje), Dušanka Šimunac (scenografija), Christian Peter (dekoracija i ukrašavanje). Program i organizaciju također su podržali sponzori SONIK trgovina d.o.o., Tim Kabel d.o.o., Marex-Gel i Montelektro d.o.o.

Svi koji žele uživati u blagdanskom ambijentu na Silbi, a nisu još rezervirali svoj smještaj, mogu se za podršku obratiti TZ mjesta Silba na: [email protected].

U ovim blagdanskim danima, smještaj je moguće pronaći već i po cijeni od 100,00 kn po noćenju.

Kompletan program „Božićne čarolije na Silbi“ pratite na:

https://www.facebook.com/TZSilba/

Aktualni plovidbeni red možete pratiti na stranici agencije Miatours, a važno je naglasiti da je za sve koji se žele pridružiti programu duhovne obnove  i programu „Božićne čarolije na Silbi“ uvedena i dodatna brodska linija 30. prosinca u 14 h, iz Zadra za Silbu.

https://www.miatours.hr/

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...