Vlada potvrdila prodaju Hotela Iž; 23-godišnjak platio 11,47 milijuna kuna!

Vlada je u petak odlučila da će se udjel u bivšem vojnom samačkom “Hotelu Iž” u Zadru prodati tvrtki “Hostel for You” za 11,47 milijuna kuna, a dala je i državna jamstva splitskom Jadroplovu za kredit po planu restrukturiranja te se suglasila s izmijenjenim uvjetima kredita koji su Hrvatske ceste dobile od Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR)

Natječaj za prodaju 805/1000 suvlasničkog dijela bivšeg vojnog samačkog “Hotela Iž”, površine 4.399 četvornih metara, objavljen je početkom kolovoza s početnom cijenom od 6,6 milijuna kuna.

Na taj su natječaj zaprimljene četiri ponude od čega su tri bile važeće. Važeće su ponude dali tvrtka Antonio plaža po cijeni od 8,3 milijuna kuna, tvrtka Iž od 8,6 milijuna kuna, a predlaže se da se kao najpovoljnija prihvati ponuda zadarskog “Hostel for you”, koji je ponudio cijenu od 11,47 milijuna kuna, objasnio je državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Tomislav Boban.

Vlada se danas suglasila s izmjenama uvjeta kredita u iznosu od 720,9 milijuna kuna koje su Hrvatske ceste dobile od HBOR-a radi financiranja projekata državnih cesta, a za koji su dobili i državno jamstvo.

Sjetimo, 23-godišnji Zadranin Anthony Ninčević student je građevine i vlasnik hostela “Hostel 4 You” koji je za Iž ponudio preko 11 i pol milijuna kuna.

Nekadašnji vojni hotel koji je dugi niz godina bio dom izbjeglicama pretvorit će u luksuzan objekt s tri plus ili četiri zvjezdice. Ulaganjem koje se doseći do 40 milijuna kuna uredit će se 97 postojećih soba i dva apartmana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...