Vladimir Dašić na probi u Zadru: “Ponovo se osjećam kao u djetinjstvu, kada mi je košarka bila sve u životu”

Vladimir Dašić, crnogorski košarkaš stigao je u Zadar gdje će se idućih nekoliko dana kroz probne treninge pokušati izboriti za mjesto u prvoj momčadi i ugovor s KK Zadar.

208 centimetara visoki krilni centar do sada je nastupao za renomirane klubove poput Real Madrida, Gran Canarie, Lottomatica Rome, Bešiktaša, a u ABA ligi je nastupao za ljubljansku Olimpiju i Budućnost iz Podgorice. Posljednji klub bio mu je ciparski AEK Larnaca gdje je nastupao u prošloj sezoni kada ga je pogodila teška ozljeda koljena koja ga je, između ostalog, spriječila da nastupi na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu.

Na današnjem popodnevnom treningu djelovao je dosta motivirano te je upitan o ciljevima, motivima i trenutačnom statusu skromno prokomentirao:

‘’Sretan sam što sam ovdje i ako sve prođe dobro nadam se da ću biti dio momčadi i pokazati ono što najbolje radim. Koljeno je jako dobro, potpuno oporavljeno i napravio sam doslovno sve što je bilo moguće od alternativne i opće medicine, terapija i postupnog treniranja da bi se čim prije vratio na parkete i u natjecateljsku formu’’.

Dolazak u Zadar, Dašić vidi kao idealnu priliku da se vrati košarci na najbolji mogući način.

‘’Zna se što je Zadar u košarci i kakvi su ciljevi postavljeni ovdje svaku sezonu. Mogu samo reći da novac nikako nije motiv zbog kojeg sam ovdje. Imam 30 godina. Potpuno sam spreman, možda i najspremniji u karijeri. Spreman sam krenuti od nule. Nametnuti se i svojim trudom i zalaganjem izboriti mjesto u momčadi. Ponavljam još jednom i dalje me muči činjenica da nisam pokazao ni 30 posto onoga što mogu. Neću se smiriti dok ne pokažem mnogo više od toga”, poručio je Dašić i zaključio “Ponovo se osjećam kao u djetinjstvu, kada mi je košarka bila sve u životu”.

Vladimir Dašić je pored zlatne medalje na Europskom prvenstvu za igrače do 18 godina, osvojio i tri duple krune s ekipom Budućnosti, uz Kup Slovenije sa Olimpijom iz Ljubljane.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...