nefunkcionalni sustav?

Vučetić se zbog slučaja Daruvarac obratio ministru Bošnjakoviću: “Imamo li previše sudaca, a premalo savjetnika?”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Već danima je u žiži javnosti slučaj Darka Kovačevića Daruvarca, koji je brutalno premlatio u Zadru 18-godišnju Lorenu, a baš potaknut tim slučajem, nezavisni saborski zastupnik  Marko Vučetić postavio je zastupničko pitanje ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću.

Na Facebooku Vučetić piše:

Danas sam ministru Draženu Bošnjakoviću uputio sljedeće zastupničko pitanje:

Koliko je sistematiziranih radih mjesta savjetnika i zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru; koliki je broj trenutno zaposlenih zamjenika općinskog državnog odvjetnika i savjetnika te, ukoliko postoji razlika, kakav je plan primanja novih zamjenika i savjetnika?

U obrazloženju navodim da se spajanjem općinskih i prekršajnih sudova ostvaruje “racionalnije korištenje sudaca i službeničkih potencijala”, no ukoliko općinska državna odvjetništva nemaju sistematizacijom predviđen broj zaposlenih savjetnika i zamjenika općinskih državnih odvjetnika, a uslijed povećanog broja sudaca, što je ostvareno spajanjem prekršajnih i općinskih sudova, neizostavno dolazi do narušavanja dinamike nesmetanog rada općinskih državnih odvjetništava.

Budući da je, zbog pojačanog interesa javnosti u tzv. slučaju Daruvarac, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru dospjelo u središte interesa javnosti, smatram da je, upravo zbog javnosti i interesa javnosti, potrebno dobiti odgovore na gore postavljena pitanja.

Ako se povećava broj sudaca, a nema dovoljnog broja savjetnika i zamjenika općinskog državnog odvjetnika, razvidno je da sustav neće biti funkcionalan. Na potezu je Ministarstvo pravosuđa.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar