Vučetić se zbog slučaja Daruvarac obratio ministru Bošnjakoviću: “Imamo li previše sudaca, a premalo savjetnika?”

Već danima je u žiži javnosti slučaj Darka Kovačevića Daruvarca, koji je brutalno premlatio u Zadru 18-godišnju Lorenu, a baš potaknut tim slučajem, nezavisni saborski zastupnik  Marko Vučetić postavio je zastupničko pitanje ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću.

Na Facebooku Vučetić piše:

Danas sam ministru Draženu Bošnjakoviću uputio sljedeće zastupničko pitanje:

Koliko je sistematiziranih radih mjesta savjetnika i zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru; koliki je broj trenutno zaposlenih zamjenika općinskog državnog odvjetnika i savjetnika te, ukoliko postoji razlika, kakav je plan primanja novih zamjenika i savjetnika?

U obrazloženju navodim da se spajanjem općinskih i prekršajnih sudova ostvaruje “racionalnije korištenje sudaca i službeničkih potencijala”, no ukoliko općinska državna odvjetništva nemaju sistematizacijom predviđen broj zaposlenih savjetnika i zamjenika općinskih državnih odvjetnika, a uslijed povećanog broja sudaca, što je ostvareno spajanjem prekršajnih i općinskih sudova, neizostavno dolazi do narušavanja dinamike nesmetanog rada općinskih državnih odvjetništava.

Budući da je, zbog pojačanog interesa javnosti u tzv. slučaju Daruvarac, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru dospjelo u središte interesa javnosti, smatram da je, upravo zbog javnosti i interesa javnosti, potrebno dobiti odgovore na gore postavljena pitanja.

Ako se povećava broj sudaca, a nema dovoljnog broja savjetnika i zamjenika općinskog državnog odvjetnika, razvidno je da sustav neće biti funkcionalan. Na potezu je Ministarstvo pravosuđa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...