čak 10 općina i gradova je iz Zadarske županije

Wi-Fi na javnim mjestima dobit će Bibinje, Sukošan, Benkovac, Jasenice, Lišane…

Matija Lipar/ZARAPIX
Tamni način

Na natječaj za dobivanje vaučera za instaliranje pristupnih točaka na javnim mjestima čak 10 općina i gradova je iz Zadarske županije.

Europska komisija je objavila rezultate prvog poziva na podnošenje prijedloga za WiFi4EU koji je trajao od 7. do 9. studenoga. Odabrano je 2800 gradova i općina od kojih i dodijeljeni su im vaučeri WiFi4EU vrijedni 15 000 eura.

Na raspolaganju je ukupno bilo 42 milijuna eura. Odabrane općine vaučere će moći iskoristiti za instaliranje pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim mjestima kao što su gradske vijećnice, knjižnice, muzeji, parkovi, trgovi i druga mjesta od javnog interesa. Odaziv gradova i općina na natječaj Europske unije bio je izuzetan.

Europska Komisija je zaprimila preko 13.000 prijava iz svih zemalja članica, od čega je 4.000 prijava bilo zaprimljeno u prvih deset sekundi od otvaranja poziva.

Iz Republike Hrvatske, na natječaj se prijavilo 366 jedinica lokalne samouprave od kojih je 224 osvojilo vrijednosne kupone u iznosu od 15.000 eura, ukupne vrijednosti 3,36 milijuna eura.

Iz Zadarske županije dobitnici bespovratnih EU sredstava za javne pristupne točke bežičnom internetu su:

GRAD BENKOVAC

OPĆINA BIBINJE

GRAD GRAČAC

OPĆINA JASENICE

OPĆINA LIŠANE OSTROVIČKE

OPĆINA NOVIGRAD

GRAD OBROVAC

GRAD PAG

OPĆINA RAŽANAC

OPĆINA SUKOŠAN

S obzirom na početne poteškoće te na veliku konkurenciju, svi dobitnici iz  Zadarske županije pokazali su se ravnopravni u konkurenciji golemog broja europskih gradova i općina.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar