Zadar protiv Igokee do prve domaće pobjede u ABA ligi

Košarkaši Zadra upisali su prvu ovosezonsku pobjedu u ABA ligi na svom terenu. Nakon što je dosadašnje tri ubilježio u gostima, u svojoj dvorani svladao je Igokeu s 95:80…

Mučili su se Zadrani i nikako nisu mogli probiti led na svom parketu, sve do 11. kola. Dočekali su priliku, iskoristili probleme koje ima Igokea i upisali su vrlo važnu pobjedu.

Ponovno je bilo uspona i padova, odličan početak pa onda potpuni povratak Igokee, ali na kraju ipak bolja igra Zadra u drugom poluvremenu gdje je limitirao napad gostiju na ispod 40 poena i na kraju je zasluženo slavio.

Domaćin je vodio praktički cijelim tijekom susreta. Igokea je zadnje vodstvo imala na početku susreta kod 7:5 i nakon toga više nijednom nije došla u plus. U nekoliko navrata ukazala joj se prilika za povratak, ali Zadar je svaki put dobro izreagirao.

Serijom 11:0 Zadrani su preuzeli vodstvou prvoj dionici, dobro su je i zaključili za bijeg na dvoznamenkastu prednost. Igokea se vratila u drugoj četvrtini kada je došla na minus jedan nakon tri bacanja Save Lešića, no odmah je odgovorio tricom Lovre Bašić i gosti nisu dobili posjed za preokret, piše sportnet.

Na veliki odmor Zadar je odnio malih 47:45, jedno vrijeme u drugom dijelu Igokea je bila u egalu, ali što je vrijeme više odmicalo, tako se i Zadar sve više odvajao.

U posljednjih deset minuta Igokea je ipak uspjela još jednom odgovoriti i približiti se na 80:77, no nakon toga Zadar je pametno odradio završne četiri minute, realizirao svoje napade, a gosti su se napucavali i promašivali s linije za tri poena.

Mario Little predvodio je strijelce Zadra s 21 poenom, no popnovno je utakmicu vrlo visoke razine odigrao Luka Božić koji je završio s 19 poena, deset skokova i šest asistencija.

Gosti su ispucali više trica nego dvica (37:32), a najefikasniji bili su Lešić s 22 poena i devet skokova te Latavious Williams s 13 poena i šest skokova. Iako je najavljeno kako neće igrati zbog ozljede, Tomislav Zubčić odradio je 14 minuta i ubacio pet poena (1/2 za dva, 1/3 za tri).

Foto: KK Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...