Zadar slavio na gostovanju kod Škrljeva, Nazor: “Vrlo bitna pobjeda za nas”

Košarkaši Zadra pobijedili su u utakmici 10. kola HT Premijer lige domaćini sastav Adria Oil Škrljevo 88:87 i time ostavili domaćina na tri prvenstvene pobjede. Iako je sekundu prije kraja Yacoubou pogodio za tri to nije bilo dovoljno, jer su domaćini u posljednje tri minute promašili šest slobodnih bacanja.

Domaćin nakon dvije minute ima plus tri 5:2 nakon što je Barnjak zabio tricu, a Lebo dvicu. U nastavku se obje ekipe izmjenjuju u vodstvu, da bi Zadar u sedmoj minuti otišao na plus četiri 15:11. Ipak Škrljevose vraća pa na početku devete minute ima 16:15, da bi četvrtinu zaključio Stipe Krstanović zakucavanjem za vodstvo Adria Oil Škrljeva nakon prve četvrtine 20:18.

U nastavku domaćin ima stalno vodstvo od tri do četiri razlike, a na plus sedam odlazi u dvadesetoj minuti nakon što Štemberger zabija tricu, a kapetan Barnjak krade loptu i iz kontre poentira za dva. Prvih dvadeset minuta zakucavanjem ponovno zatvara Krstanović za 43:39 na poluvremenu.

Adria Oil Škrljevo je u vodstvu i tijekom treće četvrtine pa se na mali odmor odlazi sa 66:73. Zadrani na početku četvrte četvrtine rade seriju plus 12 i u 34′ imaju plus sedam 73:66. Domaćin se ne predaje pa u 36′ izjednačava na 75:75. Neiskorištena slobodna bacanja od strane domaćina na kraju su ih stajale pobjede.

Kod Zadra najučinkovitiji bili su Mario Little s 26 i Mislav Brzoja s 23 postignuta koša, dok je kod Adria Oil Škrljeva Achraf Yacoubou postigao 17 koševa.

Trener Škrljeva Damir Rajković: „Mi smo željeli dovesti ovu utakmicu do toga da odlučuje lopta ili dve, što smo i dobili. Na kraju je presudilo iskustvo i jače utakmice koje igra Zadar. Zadar je dobio sigurnost na slobodnim bacanjima u kojima se najviše iskazao Little.  U posljednje 2 i pol minute, promašili smo  5 slobodnih bacanja kad je ta utakmica otišla koš na koš pa je Zadar tu dobio neku sigurnost. Sve u svemu, čestitke Zadru na pobjedi.“

Igrač Adria Oil Škrljeva, David Ušić. „Kao prvo, čestitke Zadru na pobjedi danas. Bilo je ovo jako čvrsta i jaka utakmica s vrlo zanimljivim trenutcima s obe strane. Po meni, mi smo bili jača ekipa no druge situacije nam nisu išle u prilog. Ovo je dobar pokazatelj da možemo igrati protiv svakog u ligi. Treba nastavit radit i onda će sve doć na svoje.“

Trener Ante Nazor, Zadar: „Vrlo bitna pobjeda za nas, oštar protivnik. Znali smo da će biti jako teško gostovanje. Mi smo tu zadržali fokus u onom periodu igre koji je bio dovoljan da prelomimo utakmicu u zadnjoj četvrtini. Nisam zadovoljan s predstavljenim, posebno od igrača koji jučer nisu participirali u utakmici. Najbitnije za nas je da se utakmica dobila i treba izanalizirati kako je došlo do te pobjede. Čestitam kolegi Rajkoviću, njegovom karakteru i ekipi Škrljeva koji su pokazali borbenost i to je zaista za pohvaliti. Tako timovi i trebaju igrati.“

Zadrov igrač William Magarity: „Želim se zahvaliti svom timu na ovakvoj igri, teško je doći direktno s druge utakmice pa ponovno igrati. Bitno je da je tim ostao fokusiran , ponekad smo se posrnuli no na kraju smo kao tim uspjeli smo prebroditi sve što nam je Škrljevo pružilo.”, piše HKS.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...