Zadar slavio u derbiju protiv Cedevite, Alkar razbijen u Domu Dražena Petrovića

U devetom kolu HT Premijer lige na rasporedu je bio derbi u Zadru gdje je istoimeni domaćin ugostio Cedevitu i upisao pobjedu 69:63. Očekivano lakši posao imala je Cibona koja je pregazila Alkara s čak 100:55…

Cedevita je upisala i treći uzastopni poraz u hrvatskom prvenstvu, ovaj put u gostima kod Zadra. Bio je to vrlo važan susret za obje momčadi, cedevita je tražila pobjedu kako bi prekinula taj mini niz, a s druge strane Zadar već ima tri poraza i četvrti, na domaćem terenu, bio bi loša vijest za momčad Ante Nazora, piše Sportnet.

U konačnici Zadar je usopio slaviti sa 69:63 u susretu koji je mogao riješiti u svoju korist i jednostavnije. Nepotrebna nervoza, previše izgubljenih lopti i neke loše odluke u napadu dovele su do toga da je Cedevita dosta dugo bila u igri za pobjedu i domaćin nije uspio prelomiti susret na svoju stranu.

Šest minuta prije kraja susreta Cedevita je vodila 60:59, a nakon toga Zadar radi seriju 8:1 s kojom je prelomio susret na svoju stranu i odnio pobjedu. Cedevita je posljednji koš iz igre ubacila odmah na startu četvrtine kada je Toni Vitali pogodio za 58:53 poslije čega više nije bilo nijednog ubačaja gostiju izvan linije slobodnih bacanja.

Kod Zadra najistaknutiji bili su Domagoj Vuković s 12 poena i sedam skokova, William Magarity dodao je 11 poena i pet skokova. Kod Cedevite Domagoj Bošnjak ubacio je 19 poena uz pet skokova dok je Tyler Wideman dodao 14 poena.

Cibona je u drugom susretu razbila Alkar s ogromnih 100:55. Već u prvom poluvremenu bilo je sve apsolutno jasno, prva četvrtina završena je s 28:6 za Cibonu, a na poluvremenu je bilo ogromnih 52:19.

Cibonu su predvodili Ivan Novačić sa 16 poena i pet skokova, Brandis Raley Rossdodao je 15 poena, a Filip Bundović s deset poena i devet skokova bio je na rubu double-double. Kod Alkara Hrvoje Vučić ubacio je 19 poena uz devet skokova, a Jalen Brown dodao je 12 poena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...