Zadarski Forum bit će središte sajma hrane, pića, suvenira i domaćih proizvoda

Zadarski Forum od 12. do 15. prosinca bit će domaćin najvećeg zadarskog sajma hrane, piće, suvenira i domaćih delikatesnih proizvoda Naši mali gušti, tradicionalne manifestacije koja će ovoga Adventa doživjeti svoje 13. izdanje.

Ove je godine samo lokacija nova, a sve drugo ostaje kao i ranije: puno izlagača, još više ukusnih i originalnih proizvoda te brojni mali gušti – sve ono što ovu manifestaciju već godinama čini vrlo posjećenom u ovo blagdansko vrijeme.

U velikom šatoru koji će biti postavljen na Forumu od srijede do nedjelje, posjetitelji će moći kupiti razne domaće proizvode čak 61 izlagača, od čega su njih 24 iz Zadarske županije, dok ostali dolaze iz drugih županija. Sajam ove godine ima i međunarodni karakter jer će se svojim radovima predstaviti i dva izlagača iz Slovenije.

Zahvalio bih se svima uključenima u organizaciju ove manifestacije za koju držim da je pomoć svim izlagačima te bih pozvao sve zainteresirane da nam se pridruže, kaže Denis Ikić, predsjednik Županijske gospodarske komorekoja ovu manifestaciju organizira uz podršku Grada Zadra, Zadarske županije i Turističke zajednice grada Zadra. Iz gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka stigla je najjednostavnija i najbolja preporuka za Naše male gušte.

Riječ o odlično organiziranom događaju koje izvrsno nadopunjuje Advent u Zadru, tvrdi Ivica Katić koji ukazuje na posebnost ovogodišnjeg izdanja sajma.

Tako su Naši mali gušti postali i radionice, pa se 12. prosinca u 11:30 sati organizira radionica izrade smokvenjaka i  kolača od smokava koju će održati Eugen Novaković,  čiji se OPG već tradicionalno predstavlja proizvodima od smokava.

Osnovna škola Vladimir Nazor iz Neviđana s otoka Pašmana, održat će radionicu izrade oslikanih platnenih torbi, privjesaka i gel svijeća, dok će Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanko Ožanić demonstrirati izradu  božićnih vjenčića. Također, ista će škola tri dana sajma s početkom u 11 sati organizirati i vrlo zanimljivu radionicu Blagdani bez viška kilograma.

Prvi Naši mali gušti organizirani su 2006. godine i te su godine, na svom premijernom izdanju,okupili 35 izlagača s područjaZadarske županije. U proteklih 12 godina ta je brojka narasla dočak 870 izlagača iz cijele Hrvatske, kojoj je baš ovaj zadarski sajam bio prvi susret s tržištem, kupcima i konkurencijom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...