8. “Đir po gradu”; Restorani nude prigodne menije po pristupačnim cijenama, trgovine prigodne ponude, akcije i popuste…

Već osmu godinu zaredom, Grad Zadar organizira manifestaciju „Đir po gradu“, uz partnerske institucije Udruženje obrtnika Zadar, Turističku zajednicu Grada Zadra, Hrvatsku gospodarsku komoru Zadar i Obrtničku komoru Zadarske županije. Svi subjekti koji sudjeluju u projektu imaju na vratima objekta naljepnicu Đir po gradu što znači da nude posebne prigodne ponude, popuste ili akcije. Sam projekt je Grad Zadar s ostalim institucijama i obrtnicima pokrenuo zbog oživljavanja stare gradske jezgre a iz tog projekta nastao je današnji Advent u Zadru. Ove godine  uključila su se u organizaciju i Tržnica Zadar d.o.o.

Ponude i programi

I ove godine restorani nude svaki dan do 18 sati ili do isteka zaliha  dnevne menije po cijenama od 60 do 70 kuna. Sudjeluju restoran Kornat, Konoba Skoblar, restoran Bruschetta, restoran Stipe, bistro Pjat, restoran Zadar Jadera, restoran Dva ribara, trattoria Canzona, bistro Art Gourmet Kalelarga, konoba Malo misto, restoran 4Kantuna, restoran Pašta & svašta, restoran Nostalgie, restoran Bon Apetit, konoba Dalmacija i Proto food&more.

Cafe barovi i slastičarnice imaju prigodne popuste, posebne ponude i happy houre.

Trgovine nude posebne akcije i popuste.

Zadarski muzeji imaju posebne programe uz popuste na ulaznice i suvenire. Sudjeluju Narodni muzej Zadar, Muzej antičkog stakla, Arheološki muzej Zadar i Muzej iluzija. Priključili su se i Kazalište lutaka Zadar te Hrvatska kazališna kuća Zadar.

U sklopu Đira po gradu razvila se je manifestacija „Advent u Zadru“ koja je već postala prepoznatljiva i svake godine bogatija sa svojim programom na Trgu Petra Zoranića a ove godine i događanjima u Kampo Kaštelu.

4. „Advent u Zadru“ započeo je 24. studenog 2018. i završio je 1. siječnja 2018. uz bogat program i adventske kućice na Trgu Petra Zoranića i Trgu pet bunara te s programom u Kampo Kaštelu. Osim programa na Trgu Petra Zoranića održao se nastup dječjeg zbora i orkestra Glazbene škole Blagoje Bersa, u Gradskoj loži na Narodnom trgu.

Turistička zajednica Grada Zadra zajedno s tvrtkom Tržnica Zadar d.o.o. ove godine podigla je Advent na jednu  višu razinu s tedencijom rasta i razvoja manifestacije.

Novitet uz bogat koncertni i zabavni program za djecu i odrasle su jaslice u prirodnoj veličini na Trgu Petra Zoranića te uprizorenje živih jaslica 15. i 21. prosinca u organizaciji Udruge za očuvanje i promicanje običaja i tradicije Dikla Kveštura, dva vikenda uoči Božića koji to  tradicionalno rade svake godine u Diklu 26. prosinca, na sv. Stjepana.

Dodatnim sadržajem oplemenila se adventska manifestacija ukrašavanjem borova na Poljani Šime Budinića s djecom svih uzrasta koja su pohađala edukativne i kreativne radionice za izradu božićnih ukrasa u organizaciji  Muzeja antičkog stakla, Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra.

Grad Zadar je uz pomoć tvrtke Tržnica Zadar d.o.o. organizirao postavljanje 143 jelkice po nekoliko gradskih ulica kako bi se ulice uljepšale te kako bi se još više osjetilo blagdansko ozračje. Jelkice su žive u pitarima a poslovni subjekti su ih ih sami ukrasili  (E. Kotromanić/Široka ulica/J. Bjankinija, Ul. Špire Brusine/Pl. Borelli/Madijevaca, Ul. Špire Brusine/Pl. Borelli/Madijevaca)

Hrvatska gospodarska komora Zadar organizirala je 13. po redu manifestaciju Naši mali gušti na Forumu od 12. do 15. prosinca.

Sajam Dani sunca održao se na Narodnom trgu u organizaciji udruge Eko Zadar. (Udruga „Eko – Zadar” imat će na Narodnom trgu sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda Dani sunca u periodu od 6. do 8 prosinca 2018.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...