Čudo u Adelbodenu; Kaljanin Elias Kolega šesti u slalomu

Nakon što je osvojio sjajno 20. mjesto u slalomu na Sljemenu, hrvatski skijaš Kaljanin Elias Kolega, kojeg trenira Ante Kostelić, ostvario je najbolji rezultat karijere i najbolji rezultat hrvatskog skijanja nakon Ivice Kostelića.

Kolega je sa startnim brojem 48 osvojio senzacionalno šesto mjesto i tako nadmašio Istoka Rodeša i njegovo 7. mjesto iz Madonne di Campiglio iz prosinca prošle godine. Pobijedio je nedodirljivi Marcel Hirscher.

Da bi moglo biti svega u Švicarskoj bilo je očito nakon prve vožnje koju je 22-godišnji Elias odradio jako dobro i s 21. mjestom ušao u drugu vožnju. Snijeg je pojačavao i uvjeti su postajali sve teži, ali je Kolega odradio fantastičnu drugu vožnju. Dugo je držao prvo mjesto, a na postolju je bio sve do nastupa Alexa Pinturaulta, koji ga je gurnuo na četvrto mjesto.

SNIMKU VOŽNJE POGLEDAJTE OVDJE.

Kolega je prvo mjesto držao gotovo 20 minuta budući da su oni brži od njega u prvoj vožnji redom odustajali i tek je Ramon Zenhausern sa sekundom prednosti uspio srušiti Hrvata. Istok Rodeš nije uspio završiti drugu vožnju u koju je ušao kao 16., a Matej Vidović je sa startnim brojem 29 ispao u prvoj vožnji.

“Ove sezone ostvarujem jako dobre rezultate u Europskom kupu te se trudim u utrkama Svjetskog kupa ostvariti glavni cilj, a to je ulazak u druge vožnje”, govorio je Kolega prije početka sezone, a nakon Sljemena, na kojem je osvojio 15. mjesto, rekao je:

“Mislim da je ovo jako važan dan za hrvatsko skijanje. Pokazali smo da imamo vrlo jaku slalomsku ekipu.
Još ćete čuti za nas.”

Dečko rodom iz mjesta Kali na otoku Ugljanu bio je u pravu, piše Index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...