Daruvarčeva žrtva: “Danas je presuda, ima Boga”

Darko Kovačević Daruvarac (31), optužen za prijetnje i nanošenje teških ozljeda 18-godišnjoj Zadranki Loreni Gurlici, na početku ponovljenog suđenja koje se u srijedu održalo na Općinskome sudu u Zadru priznao je krivnju.

Potvrdio je to novinarima nakon četverosatnog ročišta odvjetnik oštećene Milan Petričić, koji je rekao da je obrana na početku glavne rasprave promijenila stav te se Kovačević izjasnio krivim za djela koja mu se stavljaju na teret.

“Danas je sud ponovio postupak i prošao sve svjedoke, bilo ispitivanjem, bilo čitanjem iskaza. Saslušani su i vještaci te je odlučeno da se postupak nastavi sutra odlukama suda o dokaznim prijedlozima i, pretpostavljam, završnim riječima stranaka”, rekao je odvjetnik Petričić.

Na novinarsko pitanje je li njegova stranka dala iskaz te je li Kovačević iznio obranu, odgovorio je da je iskaz oštećene djevojke pročitan te da je Kovačević iznio obranu i, za razliku od prije, izjasnio se krivim.

Već danas presuda?

Suđenje se nastavlja danas, a moguće je da će biti izrečena presuda budući da su ispitani svi svjedoci.

Pretučena djevojka je nakon izlaska sa suda preko Instagram profila zahvalila svima koji su joj davali potporu. Napisala je: ‘Sutra je presuda. Previše poruka imam o tome. Pa eto, da ne pišem posebno. Hvala ti Bože. Ima Boga. Hvala svima na podršci”, prenosi RTL.

Darko Kovačević pušten je iz pritvora lani 14. prosinca, nakon što mu je istekao maksimalni rok od šest mjeseci za zadržavanje u istražnom pritvoru, što je izazvalo velike reakcije u javnosti. U nekoliko gradova organizirani su prosvjedni skupovi kao potpora pretučenoj djevojci i njenoj obitelji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...