Direktorica iz Zadra na supruga prebacila nekretninu koja je bila dio stečajne mase i pronevjerila gotovo pola milijuna kuna

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjakinjom poradi počinjenja kaznenog djela „Prouzročenje stečaja“.

Tako se 70-godišnjakinju sumnjiči da je u travnju 2017. godine u svojstvu vlasnice i direktorice društva iz Zadra, znajući da će nad društvom temeljem prijedloga Financijske agencije biti otvoren redovan stečajni postupak, nekretninu u vlasništvu društva bez ikakve valjane osnove prenijela na svog supruga  i sebe te na taj način bitno umanjila imovinu društva i tako onemogućila naplatu potraživanja vjerovnika društva, između ostalih i Ministarstva financija, Porezne uprave po osnovi neplaćenih poreznih obveza.

Navedenim postupanjem prijavljena je pribavila svom suprugu protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 467.500,00 kuna u kom iznosu je ujedno i oštetila vjerovnike društva koji svoja potraživanja nisu mogli namiriti u stečajnom postupku.

Protiv 70-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru zbog  prouzročenja stečaja.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...