Dječjem vrtiću u Obrovcu 5,5 milijuna kuna za energetsku obnovu i opremanje

Obrovčani su jedni od rijetkih građana u Republici Hrvatskoj koji imaju potpuno besplatan vrtić. Roditelje djece s područja Grada Obrovca obradovati će i činjenica da je Grad Obrovac osigurao sredstva za uređenje Dječjeg vrtića u Obrovcu.

Krajem prošlog mjeseca u Zagrebu zamjenik gradonačelnika Grada Obrovca Slobodan Jurjević je potpisao Ugovor o financiranju projekta „Rekonstrukcija i opremanje Dječjeg vrtića u Obrovcu“. Projekt će se financirati iz Mjere 7 – Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima u sklopu operacije 7.4.1. ”Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“ Programa ruralnog razvoja vrijednog 1,3 milijarde kuna.

Iznos potpore Dječjem vrtiću Obrovac je 5.482.508,56 kn, a intenzitet potpore je 100% od ukupno prihvatljivih troškova. Sredstva su namijenjena rekonstrukciji i opremanju Dječjeg vrtića u Obrovcu. Aktivnosti rekonstrukcije obuhvaćaju građevinsko-obrtničke radove, strojarske radove – termoinstalacija, radove na elektroinstalacijama te radove na vodovodu i kanalizaciji. To uključuje cjelokupnu energetsku obnovu zgrade vrtića, zamjenu unutarnje i vanjske stolarije te rekonstrukciju sanitarnog čvora. Aktivnosti opremanja obuhvaćaju opremanje jaslica, prostorija za boravak djece, kuhinje te igrališta u sklopu vrtića.

Projektom rekonstrukcije i opremanja Dječjeg vrtića u Obrovcu će se postići bolji uvjeti boravka i veća sigurnost djece čime će se ujedno i poboljšati temeljne usluge u smislu podizanja standarda organizirane njege, odgoja, obrazovanja i zaštite djece.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...