HZMO prodaje stanove diljem zemlje, u Zadru nude po jedan na Meladi i Voštarnici

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) odlučio se riješiti dijela stanova koje ima u svom vlasništvu pa je u dnevnim novinama objavio oglas prema kojem prodaje stanove na području cijele Hrvatske. Stanovi će se prodati za najvišu ponuđenu cijenu, a ponude se mogu podnijeti do 19. veljače

Koliko stanova se prodaje, koje su početne cijene, u kakvom su stanju, u oglasu se ne navodi, pa smo ih potražili na stranicama HZMO-a. Međutim ni tamo nema njihovih fotografija, ali se barem nalaze osnovni podaci o njima. Stanovi različite kvadrature prodaju se na području Makarske, Splita, Zadra, Gospića, Rijeke, Labina, Pule, Karlovca, Požege, Osijeka… Riječ je o ukupno 41 stanu.

U HZMO-u tportalu kažu da su ih stekli ponajviše 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, kada su pravni prednici Zavoda sudjelovali u gradnji tih objekata, odnosno njihovu sufinanciranju, ili su im stanovi dodjeljivani na korištenje i uporabu, koje je stupanjem na snagu Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima postalo pravo vlasništva.

Nadalje navode da stanovi nisu održavani te da su u lošem stanju i nisu podobni za stanovanje, niti davanje u najam.

‘Njihova obnova i uređenje zahtijevaju znatna financijska sredstva kojima Zavod ne raspolaže’, istaknuli su u HZMO-u.

Do 19. veljače možete predati molbe i za stanove u Zadru.

Jedan se nalazi u ulici Josipa Bana Jelačića 6/B, na 1. katu zgrade upisane u zemljišnim knjigama Općinskog suda u Zadru. Površine je 57,60 m2, a energetski mu je razred C. Početna cijena je 492.000,00 kuna, a traži se jamčevina od 49.200,00 kuna.

Drugi stan nalazi se u ulici Benka Benkovića 7/A, ZADAR, u prizemlju zgrade upisane u zemljišnim knjigama Općinskog suda u Zadru. Površine je 25 m2, a energetski mu je razred D. Početna cijena je 154.000,00 kuna, a traži se jamčevina od 15.400,00 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...