Ipak ništa od brodske linije Zadar-Šibenik-Split ove sezone

Agencija za obalni linijski pomorski promet izvijestila je na svojim mrežnim stranicama, kako od ovoga proljeća Zadar, Šibenik i Split ipak neće biti povezani brodskom linijom, koju je namjeravala održavati šibenska tvrtka Envira.

Agencija za obalni linijski pomorski promet je dana 30. kolovoza 2018. godine, a na zahtjev podnositelja Envira d.o.o. za pomorski prijevoz, izdala prethodnu suglasnost za održavanje linije bez obveze javne usluge na relaciji Split – Šibenik – Zadar i obratno, a koja bi se primjenjivala nakon što podnositelj ispuni propisane uvjete za brod i brodara.

Dana 17. siječnja 2019. godine tvrtka Envira d.o.o. za pomorski prijevoz je uputila dopis u kojem navodi kako nije u mogućnosti realizirati namjeru održavanja najavljene brzobrodske linije bez obveze javne usluge (sezonske linije) na relaciji Split – Šibenik – Zadar i obratno u razdoblju od travnja do listopada 2019. godine iz razloga nemogućnosti pravovremene nabave broda koji bi udovoljio standarde sigurnosti plovidbe i udobnosti za putnike na navedenoj liniji.

Tijekom 2019. godini tvrtka najavljuje nastavak pripremnih radnji za nabavu broda s ciljem realizacije te linije u sezoni 2020. godine.

Podsjetimo, brzi brod je trebao ploviti od 1. travnja do 31. listopada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...