Izazvao prometnu u teretnom vozilu bez vozačke dozvole i s 3 promila alkohola u krvi usred bijela dana

Proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 282 vozila i vozača, a poduzeli su 152 represivne mjere. Alkotestirano je 72 vozača od kojih je njih 6 bilo pod utjecajem alkohola, 116 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 2 bez tehničkog pregleda i registracije, 3 bez vozačke dozvole, 1 vozač je nepropisno pretjecao, 7 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa, 2 nije poštivalo prometni znak.

Iz prometa je isključeno 6 vozača  i 2 vozila. U tom su se vremenu dogodilo 10 prometnih nesreća, u kojima je jedna  osobe teže ozlijeđena.

U nedjelju oko 12.30 sati u ulici Ivana Lucića u Zadru, 39-godišnji vozač prije stjecanja prava na upravljanje izazvao je prometnu nesreću upravljajući  teretnim vozilom (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,88 g/kg, a što najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja,  te se protiv njega podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...