Jure Zubčić u eteru Antene: “Vlast je ta koja dozvoljava glasnoj manjini da širi poruke mržnje”

U emisiji Narodni trg ugostili smo Juru Zubčića, mladog čovjeka koji je preko noći postao tema medija ne samo u Hrvatskoj, već i cijeloj regiji.

Jednim potezom spreja ispravio je grafit “Ubi Srbina” u “LJubi Srbina”. Poruku mržnje pretočio je u poruku sloge i ljubavi, ali nekima je to zasmetalo. Dobio je kaznenu prijavu i završio na ispitivanju. Jedva su to dočekali srbijanski mediji, napisavši, između ostalog, kako su Hrvati upravo dokazali da genetski mrze Srbe.

A kako je na to sve reagirao čovjek koji smatra da se poruke koje pozivanju na nasilje i mržnju ne trebaju trpjeti i kako šutnja, unatoč činjenici da živimo deklarativnu slobodu, nikad nije zlato, doznajte u nastavku:


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...