Kiša, snijeg, bura; Vakula najavio što nas sve čeka

Najviša dnevna temperatura ove nedjelje, uz djelomice sunčano vrijeme te često umjeren jugozapadnjak, na Jadranu još jače jugo, u većini će mjesta biti najviša u ovome tjednu, piše Zoran Vakula za HRT.

U ponedjeljak u početku još izraženija južina nego u nedjelju te iznadprosječno toplo jutro, uz čestu kišu, na Jadranu i područjima uz njega ponegdje i obilniju, praćenu grmljavinom, a u unutrašnjosti će ponovno padati i snijeg – već u noći u gorju, tijekom dana i u mnogim nizinama.

Povremenih će oborina biti i u nastavku tjedna, koji će u većini Hrvatske biti topliji od ovoga, pri čemu na Jadranu i dalje relativno vjetrovit – na južnom dijelu uglavnom uz jugo, a na sjevernom dijelu uz buru, koja će od utorka do četvrtka vjerojatno opet ponegdje onemogućavati normalno prometovanje, osobito podno Velebita.

Novi tjedan – većinom topliji od prošloga, ali uz nove oborine, na Jadranu i jugo i buru

U ponedjeljak u kopnenom području jutro osjetno toplije, uz pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, u gorju susnježicom i snijegom. Uz zahladnjenje, kiša će i u nizinama većinom prijeći u susnježicu i snijeg. U nastavku tjedna uglavnom oblačno, uz mjestimice slab snijeg. Nakon što u ponedjeljak zahladi, temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

Na Jadranu će u ponedjeljak, uz promjenljivu naoblaku, kiša mjestimice biti i obilnija, a povremene kiše, uglavnom u manjim količinama, bit će i u nastavku tjedna. U ponedjeljak će jugo okrenuti na buru najprije na sjevernom dijelu, zatim i drugdje. U srijedu će ponovno na većem dijelu Jadrana biti juga, u četvrtak bure i sjeverozapadnjaka, a u petak vjerojatno opet juga. Jutarnja temperatura u manjem padu, a najviša dnevna bez znatnije promjene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...