Krenule su prijave za 5. po redu Zadar Night Run, polumaraton kao novost ove godine

Krenule su prijave za 5. po redu  Zadar Night Run!

Trkači imaju izbor trčati polumaraton, 10km, 5km ili 2.5km. Utrka je to za djecu i odrasle, početnike i vrhunske trkače, muškarce i žene – Zadar Night Run je utrka za SVE! Očekuje se 2000 trkača što garantira vrhunski trkački spektakl u našem gradu!

Podsjećamo, Zadar Night Run je cestovna utrka u poznatoj i dokazanoj organizaciji Škole trčanja Zadar i Triatlon kluba Zadar, a start je u Foši ispred Gradskih vrata. Trkači pri prijavi (kao I prijašnjih godina) biraju utrku 2.5km (1krug oko grada), 5km (2 kruga) ili 10 km (4 kruga) a velika novina je i polumaraton, utrka na 21,097 metara!

Zadar Night Run postavlja visoke standarde u organizaciji utrka i svake godine okuplja sve veći broj trkača početnika, dijece, rekreativaca ali i ozbiljnijih trkača a detalje nam je pobliže objasnio organizator:

“Utrka je već postala značajni sportsko-rekreativni događaj kako na ovim prostorima tako i u okolici. Interes je ogroman a to pokazuje i broj trkača koji iz godine u godinu raste. Atraktivnost startne zone i staze, energija, glazba, svjetlosni efekti i niz drugih elemenata oduševljavaju trkače iz godine u godinu i mislimo da imamo formulu koja će Sport&Moda Zadar Night Run 2019 učiniti za trkače i ove godine događajem o kojem će se pričati i kojeg nesmiju propustiti!”

Nova utrka – polumaraton

“Veliki broj trkača nas već duže vrijeme pita za noćni polumaraton i evo ove godine smo odlučili organizirati i tu utrku u sklopu Zadar Night Run-a. Biti će to najatraktivnija staza polumaratona u regiji (od poluotoka prema Diklu i natrag). Staza je potpuno ravna i gotovo 90% staze prati morsku obalu što garantira vrhunski doživljaj za trkače a i dobre rezultate (što je za sve trkače, a pogotovo rekreativce uvijek veliki plus). Želja nam je da za trkače koji započinju svoju ozbiljniju trkačku priču baš Zadar Night Run bude prvo polumaratonsko iskustvo. Kroz ovih 5 godina utrke primjetili smo da trkači rastu sa utrkom, pa oni koji su u prvim godinama trke trčali 2.5km prešli su na 5km, oni sa 5 km na 10km a sad je vrijeme i za korak dalje – polumaraton! Utrka je postala motivator za naše sugrađane i na to smo posebno ponosni! Očekujemo da na prvi Zadar Night Run Halfmarathon dođe i veliki broj trkača iz drugih gradova Lijepe naše ali i iz drugih država.”

“Osigurali smo za sve trkače vrijedne poklone naših sponzora te se nadamo pružiti ljudima čisti užitak sudjelovanja u natjecanju. Želimo da trkačima nakon utrke ostane uspomena vrhunske zabave, sportskog doživljaja te doživljaja gradskih ulica na jedan sasvim drukčiji način.”

Organizacija utrke

“Utrku organizira provjeren tim Škole trčanja Zadar i Triatlon kluba Zadar. Golemo iskustvo koje smo stekli kroz posljednje godine organizacije utrka u regiji daje nam samopouzdanje da možemo napraviti još veći projekt. Naravno, ovakva velika organizacija zahtjeva i pomoć sa strane pa se zahvaljujemo Uredu gradonačelnika i Gradu Zadru na velikoj pomoći u organizaciji utrke. Prepoznali su nas kao događaj koji na pravi način promovira ime Grada Zadra!” – rekao nam je Jure Šango, osnivač Škole trčanja Zadar te glavni organizator utrke Zadar Night Run.

Sport&Moda Zadar Night Run će se održati 13. travnja 2018. sa startom u 21:00h.

Za sudjelovanje na utrci Sport&Moda Zadar Night Run 2018 dovoljno je popuniti prijavu www.ZadarNight.Run i uplatiti startninu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...