Luka Modrić i Paola Borović najbolji sportaši Zadra u 2018. godini

Luka Modrić i Paola Borović najbolji su sportaši Zadarske županije 2018. godine u tradicionalnom izboru Zadarskog lista. Najbolja momčad je posada Jedriličarskog kluba Sv. Krševan Šime Fantela i Mihovil Fantela je najbolja momčad, Ženski košarkaški klub Zadar najbolja je ekipa, benkovačka atletičarka Matea Čerina drugu godinu zaredom najveća je sportska nada Zadarske županije, a Trofej Zadarski, koji se od ove godine dodjeljuje osobama s invaliditetom, pripao je Košarkaškom klubu osoba s invaliditetom Zadar. Nagradu za životno djelo “Mile Filipi” dodijelit će se na današnjoj svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu sportskom novinaru Dragi Mariću.

Za Luku Modrića sve se zna – predvodio je nogometnu reprezentaciju do drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu i osvojio naslov igrača godine u različitim izborima te Zlatnu loptu. Atletičarka Paola Borović prošle je godine na Prvenstvu Hrvatske u dvorani srušila 22 godine star nacionalni rekord Riječanke Silvije Mrakovčić, preskočivši u troskoku 13,54 metara. U 2018. osvojila i broncu u troskoku s Prvenstva Balkana.

Šime Fantela i Mihovil Fantela na Svjetskom prvenstvu u Aarhusu osvojili su zlatnu medalju, dok je Ženski košarkaški klub Zadar lani u Prvoj ligi bila šesta, a nastupila je i na završnom turniru Kupa Ružice Meglaj Rimac. Matea Čerina iz Atletskog kluba Benkovac u 2018. godini zlatne medalje osvajala je na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke i kadetkinje.

Proglašenje najboljih bit će danas na prigodnoj svečanosti u 12 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar

Sportaš: 1. Luka Modrić, 2. Danijel Subašić, 3. Toni Filipi

Sportašica: 1. Paola Borović, 2. Ana Vrsaljko, 3. Maja Perinović

Momčad: 1. Šime i Mihovil Fantela (JK Sv. Krševan), 2. Stipe Vujević/Tonči Bezinović (VK Jadran), 3. Vaterpolski klub Zadar 1952

Ekipa: 1. ŽKK Zadar, 2. Iva Karačić/Ela Žuvanić (VK Jadran), 3. Plivački klub Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...