Mještani Sukošana o ubojici: “Prekipjelo mu je, nećak je prijetio da će ih pobiti, zaklati”

Dan nakon trostrukog ubojstva i samoubojstva u Sukošanu susjedstvo je još u šoku. Ne ide im u glavu kako je omiljeni susjed uzrokovao toliku tragediju.

“Jedan zafrkant, onako nasmijan, lijepo je s nama razgovarao, radio u polju, radio je u tvornici, sad je u mirovini”, priča Mile Pavić.

Problemi su nastali ljetos kad se nećak vratio s broda i zatekao majku i baku u kući u kojoj je ujak isključio struju.

“On je prijetio, taj mali pokojni..da će ih pobiti, zaklati i tako dalje, tako ih je svaki dan napadao i njemu je prekipjelo”, kaže Marko Peić.

Marku je potresno bilo otići na mjesto gdje je njegov prijatelj počinio kombinirano samoubojstvo puškom papovkom koju je nelegalno posjedovao i vješanjem. Objesio se u svom polju gdje se sastajao i družio s prijateljima, donosi RTL.

“Nema više od toga sastajanja i spremanja ništa više. To je gotovo. Ovo što se desilo je nešto najteže što mi je palo na srcu”, kaže Marko.

A tragediju je izgleda planirao jer je policija u posjedu njegovog oproštajnog pisma.

“Došao je do obiteljske kuće gdje je čekao da članovi obitelji otvore ulazna vrata nakon čega je 37-godišnjaka, 64-godišnjakinju i 81-godišnjakinju usmrtio tupim predmetom nanijevši im višestruke ozlijede od kojih su na licu mjesta preminuli “, kaže Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

Spor oko nasljedstva nad očevom kućom trajao više desetljeća između brata i sestre. On se uknjižio na kuću i sklopio ugovor o električnom priključku, pa je sestri isključio struju. Bez struje je ubijena obitelj bila 7 mjeseci, pa je zatražila i sudsku zaštitu

“To je prošireni zahtjev smetanje posjeda, ali u konkretnom slučaju to se zaista odnosilo samo na priključak struje.. Dakle nikakve zaštite od nasilja? Ne, ne. Ja sam gledao te odluke, nigdje se to ne spominje doista”, kaže Denis Klarendić,glasnogovornik Općinskog suda u Zadru.

“Ja sam u svim svojim podnescima naglašavao da se po mom mišljenju radi o činu obiteljskog nasilja ekomomske kategorije. Isključiti struju to je obiteljsko nasilje ekonomske kategorije u obiteljskom domu, i da to može samo progradirati, da je to zlo”, kaže Augustin Sudinja, odvjetnik ubijene obitelji.

Na kraju i jest zlo završilo za raskoljenu obitelj čiji se preživjeli članovi moraju nositi sa smrću četvero svojih članova.

I ovoga puta su sudske odluke bile nedovoljno brze. Lani u lipnju ovoj je obitelji isključena struja, oni su se na to žalili jer im je to jedino mjesto stanovanja, u kolovozu je bio sudski očevid i utvrđeno je da im se treba struja uključiti. Međutim, u listopadu Općinski sud je to ipak odbio. Županijski sud iz Zagreba je pak zaključio da se sutra treba uključiti, pa se ta odluka donese u prosincu. 9. siječnja je trebala biti provjera je li ubojica uključio struju.

Cijelo to vrijeme oni su bili bez struje, a istovremeno su trajale tenzije između nećaka i ujaka. Dosadilo je jednima i drugima. Često su se svađali, nećak je zbog toga i jednu noć proveo u pritvoru. Logičnije je bilo očekivati nasilni čin od strane nećaka, a što se dogodilo da ujak dođe i ubije ih gotovo na spavanju, nije zasad jasno. Ne zna se je li bio alkoholiziran. Njihova tijela su u jako lošem stanju, ubijeni su tupim predmetom, vjerojatno sjekirom, donosi RTL.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...