Mreže se opraštaju od Ratka: “Kad budem imao malog odvest ću ga u taj kafić da vidi di je tata provodio vrijeme i zašto”

Otkako nas je napustio dobri duh Varoši, legendarni Barba Ratko koji je sa svima nama uvijek rado podijelio čašicu razgovora i žestice, društvene mreže gore od prisjećanja na dobre dane iz “sedamdesetduje”.

Isprepleteno je u tim porukama mnoštvo emocija. Od tuge, preko nostalgije, do smijeha, prisjećajući se anegdota i šala vezanih uz vrijeme provedeno u dnevnom boravku brojnih učenika, studenata, ljubitelja dobre glazbe…

U mnoštvu njih, izvukli smo poruku bivšeg zadarskog studenta iz Splita.

Koliko mu je u najboljim godinama života značilo ovo kultno mjesto, pročitajte sami. Vjerujemo da ćete se pronaći u njegovim riječima, ukoliko ste, barem jedanput zakoračili u “72”.

“Tamo se dolazilo na kavicu, navečer na “zna se, a nije HDZ”, na utjehu za pad na ispitu, slavilo prolazak istog, veselilo nakon obrane diplomskog… Dolazilo na čašicu Ratkovih aforizama i životnih mudrosti… Jednog dana kad budem imao malog/malu, obavezno ga odvest u taj kafić da vidi di je tata provodio vrijeme i zašto”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...