Nazor uoči gostovanja kod Mornara: “Treba nametnuti svoj ritam, označiti targete koje treba napasti i držati se toga”

Zadrani su jučer otputovali u Crnu Goru gdje će u nedjelju, 13. siječnja gostovati kod KK Mornar Bar u sklopu 15. kola, regionalne ABA lige.

Zadnji odigrani susret između Zadra i Mornara u Krešinom domu završio je u korist crnogorske momčadi (83 – 93) u kojoj je najefikasniji igrač na strani domaće momčadi bio Malcolm Grant, bivši branič Zadrana koji je nakon raskida ugovora potpisao suradnju upravo sa momčadi iz Bara. Biti će zanimljivo vidjeti kako se snašao u novom klubu upravo protiv svoje donedavne momčadi.

S obzirom da nam tablica ABA lige ukazuje na trenutačno dosta izjednačene momčadi možemo očekivati jedan čvrst, kvalitetan i zasigurno zanimljiv susret ovo dvoje abaligaša.

“Ja se nadam da ćemo na toj utakmici biti pravi, da smo dali sebi za pravo da povećamo rotaciju, da dignemo intenzitet igre. Dobili smo sada širinu i na unutarnjim i na vanjskim pozicijama. Smatram da jednim pravim pristupom možemo otići dole s jednom muškom utakmicom i tražiti svoju šansu.” – poručio je strateg Zadrana, Ante Nazor.

Sigurno da postoji velika motivacija i šansa u ovoj utakmici s obzirom da su Zadrani u odnosu na zadnji susret protiv Mornara još u 4. kolu bili bez Dašića, Vaughna i Žorića, a i Magarity je tada tek upisivao prve minute za zadarsku momčad.

“Gostovanje je neugodno, ali neke momčadi su prije nas pokazale da se može ravnopravno igrati od početka do kraja i temeljem toga zaista treba nametnuti neki svoj ritam, označiti targete koje treba napasti i držati se toga i u obrani i u napadu. Sigurno da na taj način isprovociramo tu šansu da okrenemo utakmicu u našu korist. Mislim da bi nam to bilo jako vrijedno u ovom trenutku.” – dodaje Nazor.

Utakmicu će se u izravnom TV prijenosu moći pratiti na kanalu Arene Sport s početkom u 19 sati.

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...