Nazor uoči Krke: “I dalje u momčadi nema Krajine i Planinića”

Završna je faza ligaškoga dijela u ABA ligi. Zadar (5 – 11) bježi jednu pobjedi Krki (4 – 12) iz Novoga Mesta i prije nedjeljne utakmice (19 sati) u kontekstu međusobnoga omjera ima mali kapital u činjenici da je u prvom dijelu nadmašio suparnika na njegovu terenu 91:88.

– Neće utakmica biti jednostavna. Krka iz Novoga Mesta ima solidnu momčad s nizom iskusnih pojedinaca i da bismo pobijedili nama će, uz ostalo, trebati dobra momčadska igra, nešto slično kao s veliki dio vremena Partizanom. Držim i da će veoma bitna biti kvaliteta naše obrane. Pritisak? Uvijek ima pritiska, a strah je ponekad i koristan ako te pozitivno mobilizira, a ne usmjeri prema panici – kaže Ante Nazor, trener.

Potvrdio je da i dalje u momčadi nema Krajine i Planinića (obojica u terapiji imaju i korisne sadržaje u bazenu na Višnjiku) koji imaju zdravstvenih poteškoća.

– Možda, ali samo možda, jedan od njih bude u rotaciji. Spomenuo bih samo da Krka veoma često već u prvoj četvrtini zna promijeniti i po 12 igrača pa nas i taj podatak potiče na oprez i na mudrost.
Usput i Simon Petrov, trener Krke, najavljuje da će nastojati da forte njegove momčadi u nedjelju bude obrana pa će u tom kontekstu biti itekako zanimljivo pratiti što će se zbivati s napadima, kako će oni izgledati kod Zadra i kod Krke.
Ova utakmica, nadalje, posebna je po tomu što će se odigrati pred velikim dijelom praznih tribina. ABA liga kaznila je Zadar (još i s pet tisuća eura) zbog različitih ispada dijela publike na utakmici s Partizanom.

-Bit će otvoren sam dio tribina. Ulazit će se na ulazima B i C, a na tribine na vrata 4, 5 i 6. Za takve okolnosti morali smo pribjeći odluci da će u dvoranu moći samo navijači s godišnjim i polugodišnjim iskaznicama, zatim polaznici Škole košarke sa svojim iskaznicama, te imatelji sponzorskih ulaznica. Neće biti ulaznica u slobodnoj prodaji – kaže Željko Žilavec, direktor kluba.
On se u ime kluba ispričao ostalim navijačima, a za razumijevanje zamolio one koji će mjesto trebati pronaći drugdje u odnosu na redovita mjesta.

-ABA liga ima nultu stopu tolerancije u odnosu na različite ispade, bez obzira je li riječ o bacanjima tvrdih predmeta na parket, aktiviranju bengalki i drugih pirotehničkih sredstava ili verbalne naravi koji nisu prikladni ni uopće ni za sportske događaje. KK Zadar se ispričava Partizanu na neugodnostima zbog ispada pojedinaca ili manjih skupina, a nije jednostavno ni našoj momčadi i stručnom stožeru jer je utakmica s Krkom veoma bitna i zbog kazne će izostati potpora brojnih navijača – rekao je, uz ostalo, Žilavec.
Zanimljivo je da je prema direktorovim riječima KK Zadar u dosadašnjem dijelu sezone u ABA ligi kažnjen s oko 10 tisuća eura, ali je dodatna materijalna šteta i u tomu što su zatvoreni dijelovi tribina s Partizanom i s Krkom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...