Nazor uoči Olimpije: “Najlošije stvari događaju se najboljim ljudima, ali zaigrat će Žorić”

Zadar će sutra, 4. siječnja u Krešinom domu od 20 sati ugostiti Petrol Olimpiju; momčad koja se sa Zadrom bori kako bi izbjegla dno ljestvice.

Trener Zadra, Ante Nazor naglasio je uoči utakmice kako je ogled ispred njih upravo jedan od onih koju Zadar mora dobiti:

„I mi i protivnik smo u jednoj seriji od dva uzastopna poraza, imamo jednak broj bodova, dijelimo to zadnje mjesto i sigurno treba napraviti sve da se pomaknemo s tog mjesta i napravimo korak prema gore. Sigurno da očekujemo tvrdu utakmicu. Koliko će ona biti uspješna ovisit će opet o našem pristupu, našoj agresivnosti mislim da je to ključno, i naravno, o timskoj igri i poštivanju ritma igre koji je nama jednostavno neophodan ne bi li napravili određene iskorake u našoj igri.”

Podsjetimo, William Magarity neće zaigrati sutra za Zadar na domaćem terenu. Prvu utakmicu u 2019. godini propustit će zbog privremene suspenzije koja mu je određena zbog propusta; kao astmatičar ima svu potrebnu dokumentaciju i dozvolu za korištenje lijekova koji se inače nalaze na popisu nedozvoljenih sredstava. Nažalost, suspenzija je nastupila jer Magarity o tome nije obavijestio klupsku medicinsku službu. Trener Zadra, Ante Nazor komentirao je kako je ova situacija prava potvrda da se najlošije stvari događaju najboljim ljudima:

„Taj momak je što se tiče radne etike i ponašanja bio bez mane i naravno to je vidljivo bilo i na terenu. On je napravio jedan veliki iskorak u svojoj igri. Bio je prva opcija i na poziciji 4 i na poziciji 5. To je jedan veliki hendikep za moju ekipu koji ćemo nastojati svi, dodatnim naporom, anulirati da se to ne bi osjetilo.”

Ipak, dobra je vijest da će novo pojačanje Zadra, Luka Žorić sutra zaigrati protiv Olimpije:

“Priključio nam se, jučer smo imali prvi radni dan s njim. Ono što treba naglasiti jest da on ipak nije skoro 10 mjeseci bio u trenažnom procesu i jedino što možemo reći da želimo da što prije dosegne tu svoju sportsku formu i da će on biti veliko pojačanje za nas. Ne samo kao igrač nego kao i persona na terenu koja nam je također potrebna. Svim mogućim snagama ćemo nastojati anulirati ovaj hendikep koji nam se dogodio suspenzijom Magaritiya.”

Nazor je istaknuo i na što treba paziti sutra u utakmici protiv Petrol Olimpije i koje su njihove jače strane:

“Neugodna ekipa. Ali prva opcija im je u napadu taj low post Begića i zaista iako je veteran, rekao bih igra i proživljava jednu svoju drugu mladost. Vidi se da je govor tijela potpuno drugačiji nego što je bio prije dvije godine u Cedeviti i on je igrač koji tu radi razliku, riješava situacije dole na low postu i ima dobar šut s poludistance i samim time se otvara prostor drugim igračima.

Agresivnošću i pritiskom moramo zaustaviti te njihove otvorene šutove od kojih također prijeti jedna opasnost. Oni igraju sa 10 igrača na utakmici i imaju veliku energiju i rotaciju. Sigurno da nas očekuje nimalo lak posao.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...