Neuništivi Luka; Razbili mu glavu, on nastavio igru i zabio

Iako je za glavu niži, Luka je hrabro ušao u duel sa Sevillinim Francom Vasquezom. Ostao je hrvatski kapetan ležati, a Bernabeu je utihnuo. Utrčali su i liječnici, potekla je krv, ali Luka je dobro. Da dobro, odlično!

Real je slavio 2-0, a Modrić je bio jedan od junaka.

Iako je taj sudar iz 35. minute izgledao baš gadno, Luka je nastavio igrati, sudjelovao je u akciji kod prvog gola, a drugi je sam zabio. I opet je dobio ovacije Bernabeua. Po tko zna koji put se potvrdilo – kad igra Luka, igra i Real.

Nekoliko minuta ukazivali su pomoć Modriću, ali na kraju se ispostavilo da nije ništa ozbiljnije od posjekotine. Luka je uz veliki pljesak tribina Bernabeua nastavio igrati s velikim povezom oko glave.

– Nije ništa strašno. To nije bilo namjerno, to se događa. Udarac glavama, nije bio prekršaj. Suci su dobro sudili  – rekao je Luka.

Kasnije su mu to skinuli i stavili flaster. Trebao je na njega flaster staviti i trener Seville, jer Luka je u ovoj utakmici podsjetio na dane kad je sam vukao Real, pišu 24sata.

Dirigirao je Luka igrom Reala, pogotovo u drugom poluvremenu u kojem Sevilla kao da je zaboravil istrčati na teren.

Ali to nije bilo sve.

Osim odličnih dodavanja kapetan hrvatske reprezentacije lukavo je dočekao pogrešku u zadnjem redu gostiju i zasjao za kraj.

Uzeo je poklonjenu loptu i sam se sjurio prema golu Vaclika koji je bio nemoćan kad je Luka zabio za 2-0.

Ovom su pobjedom ‘kraljevi pretekli Sevillu na ligaškoj ljestvici i trenutno se nalaze na trećem mjestu sa 36 osvojenih bodova.

Ispred njih su Atletico i Barcelona s utakmicom manje. Susjedi iz grada bježe im dva boda (38) i gostuju kod Huesce, dok prva Barcelona ima sedam bodova više od Reala i u nedjelju kod kuće dočekuje Leganés.

Luka: Želim produljiti ugovor s Realom

Modriću Real još nije obnovio ugovor, ali Hrvat je miran.

– Ugovor mi istječe za godinu i pol, a to je još puno vremena pa sam miran. Nisam niti zabrinut niti osjećam pritisak. Moja je želja nastaviti igrati i nakon toga ovdje, nadam se da je to želja i kluba. Sretan sam kao prvog dana – rekao je Modrić i dodao:

– S ljudima iz Real Madrida sam uvijek imao dobar odnos. Neće biti nikakvih problema, uvjeren sam.
Real se mučio sa Sevillom, pogotovo u prvom dijelu.

– Trebala nam je pobjeda poput ove kako bismo sebi i navijačima vratili veselje. Odigrali smo veliku utakmicu – rekao je Luka i dodao:

– U posljednjih mjesec i pol dana se osjećam doista dobro, a to je najvažnije. S naše strane je ovo bila jedna zaokružena, kompletna utakmica. Svaki igrač je davao sve od sebe. Ovakve nas žele gledati naši navijači. Ne trebamo misliti na Barcelonu niti na to koliko bodova imamo. Moramo se boriti iz utakmice u utakmicu pa ćemo vidjeti dokle ćemo doći. Ono što se danas promijenilo jest to da smo bili onakvi kakvi uvijek trebamo biti. Igrali smo jedan za drugoga i bili organizirani. Puno smo trčali, pritiskali i borili se za svaku loptu. Toga nam je falilo u prethodnim utakmicama – rekao je Luka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...