Neutješna majka 44-godišnjaka koji je preminuo nakon sukoba na kolodvoru: “Moj sin je pošao na onaj svijet”

Ja znam samo da je moj sin dobio u glavu i pošao na onaj svijet, rekla je za 24sata Anđelka Tičić (73), potresena majka Marina Tičića (44).

Njega je udario 17-godišnjak na autobusnom kolodvoru u Zadru, oko 13.30 sati u četvrtak. Vozilom Hitne pomoći prevezli su ga u zadarsku Opću bolnicu, gdje se na Jedinici intenzivnog liječenja četiri dana borio za život. Umro je u noći na ponedjeljak. To nam je potvrdio dr. Edi Karuc iz zadarske Opće bolnice.

 Smrtno se ozlijedio u padu 

– Pacijent je, nažalost, umro u ponedjeljak u 2.15 sati, od ozljeda zadobivenih nekoliko dana prije – kazao je dr. Karuc ne ulazeći u detalje. Udarac je Marin dobio u glavu, no policija je opovrgnula navode da se radi o bokseru, kako se ranije nagađalo. Navodno je dobio udarac šakom u glavu te se smrtno ozlijedio u nezgodnom padu na betonske ploče kolodvora.

– Ja sam radila taj dan i čula sam Hitnu, no pomislila sam da je nekome pozlilo jer nije bilo nikakve naznake sukoba, ništa se nije čulo – rekla nam je djelatnica kafića. Muškarac i maloljetnik susreli su se na autobusnom kolodvoru u Ulici Ante Starčevića blizu perona s kojeg vozi autobus u zadarsko zaleđe, gdje mladi napadač živi.

Sukobili se zbog novca? 

Marino Tičić, koji je radio u tvornici za preradu ribe, preko autobusnog kolodvora kratio je put do kuće. Neki kažu da se srednjoškolac smijao, a muškarac je pomislio da se smije njemu, i da je zato došlo do sukoba.

Kažu i da je sukob počeo dan ranije, tako da je stariji muškarac udario šamar mlađemu i zaprijetio mu ubojstvom, a ovaj ga dan kasnije dočekao i udario u glavu, nakon čega je Tičić umro četiri dana kasnije.

Maloljetnik na svom Facebook profilu ima slike naoružanih ljudi odjevenih u crno, ljubitelj je oružja i svira gitaru. U školi koju pohađa kažu da ništa nije upućivalo na ovakvu tragediju koja je uništila dva života.

– Velika je to nesreća. Nemamo još službenih informacija od policije. Iz socijalne službe su nam jutros javili što se dogodilo. Školska je dužnost, nakon što dobijemo službeni izvještaj, u roku 60 dana sazvati nastavničko vijeće, koje se sastane te donese zaključak i preporuku ravnatelju za daljnje postupanje. Što se našeg učenika tiče, nije bio agresivan, bio je prosječan učenik i ponašao se normalno – kazao nam je ravnatelj škole u koju polazi mladić.

Mladića su pritvorili 

Policija ga je prijavila za osobito teško ozljeđivanje te su ga priveli pritvorskom nadzorniku, a nakon toga i sucu istrage, koji ga je pritvorio do mjesec dana. Hoće li doći do promjene kaznene prijave nakon smrti ozlijeđenog, odlučit će Državno odvjetništvo. Susjedi preminulog muškarca šokirani su tragedijom. O njemu imaju samo riječi hvale. Kažu da je bio divan čovjek. Nije bio oženjen niti je imao djecu.

– Svako jutro je ustajao u šest, kuhao kavu i odlazio u dućan, obavio kupnju i vratio se u stan da majka ima sve što joj treba. Tek tad bi otišao na posao. Nije nikamo izlazio nego na posao i s posla. Znali smo se često šaliti, a znao bi svraćati do mene ljeti, kad bi majka odlazila na Pag. Zaista jedna krasna familija. Strašno što im se dogodilo – kazala nam je susjeda Mileva Živković (86), pišu 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...