New York Times uvrstio Zadar među top destinacije 2019.

New York Times objavio je listu s 52 mjesta koja treba posjetiti u 2019. godini, a na listi se našao i jedan hrvatski grad. Naime, 11. mjesto zauzeo je Zadar, ali i otoci u njegovoj blizini. David Farley napisao je da je velik utjecaj imalo Svjetsko prvenstvo u nogometu i činjenica da je nogometni čarobnjak Luka Modrić Zadranin,piše večernji.hr.

Naveo je kako turisti često znaju ovaj grad preskočiti jer više pozornosti posvećuju Istri, Splitu, Hvaru i Dubrovniku, ali tvrdi da će se to promijeniti, ponajviše zahvaljujući avio-prijevozničkoj kompaniji Ryanair koja je “pojačala” letove. Tako će od proljeća Zadar biti povezan i s Pragom, Hamburgom, Kölnom i Nürnbergom.

Osim zadarske srednjovjekovne jezgre, turiste privlači i riva te Morske orgulje koje je izgradio arhitekt Nikola Bašić. Farley je naveo kako se one jednostavno moraju doživjeti, a dodao je i da su zalasci sunca toliko čarobni da na njih nije ostao imun ni Alfred Hitchcock, koji je grad posjetio 1964. te zadarski zalazak opisao kao najljepši na svijetu.  Napomenuo je da je i grad dobro povezan s otocima pa turisti mogu uživati u ljepotama Pašmana i Dugog Otoka. Kaže da Dugi Otok krase netaknute plaže i konobe u kojima se poslužuju plodovi mora, dok otok Pašman karakterizira čisto more.

Prvo mjesto na listi zauzeo je Portoriko, zatim Hampi u Indiji, Santa Barbara u Kaliforniji, Panama i München. Na petom mjestu našao se izraelski Eilat, slijede ga japanski Setouchi otoci, Aalborg u Danskoj, portugalsko otočje Azori i ledene špilje u kanadskom Ontariju.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...