Obilan snijeg tek je pred nama, počinje predvečer, a padat će i u Zadru

Pod utjecajem sredozemne ciklone, do naših krajeva stiže vlažan zrak, što će ponegdje rezultirati obilnom oborinom, što kiše, što snijega.

Najdeblji će snježni pokrivač biti u gorju, moguće i do 30 cm, već danas tijekom dana, u nastavku tjedna i više, dok će duž Jadrana, osobito u Dalmaciji biti vrlo kišovito, ali i vjetrovito, uz istočnjak i jugo.

Na sjevernom, i srednjem dijelu Jadrana puše bura, jaka i vrlo jaka. Neugodne će vremenske prilike biti i u nastavku dana, i nastavit će padati snijeg, štoviše, intenzivirat će se, i padat će diljem unutrašnjosti danas poslijepodne, u noći i sutra prijepodne.

Bijele pahulje mogle bi zalepršati i na sjevernom Jadranu, u dalmatinskom zaobalju, oko Zadra, Šibenika…

Zimski će biti i nastavak tjedna, što zbog snijega koji će u gorju padati cijeli tjedan, što zbog hladnoće, javlja naša meteorologinja Tea Blažević.

Meteo servis Severe Weather Europe također najavljuje obilne količine snijega u idućih nekoliko dana na području Balkana. Mjestimice se očekuje i iznad 50 centimetara snijega, posebno u gorskim krajevima.U ovim trnucima na Zavižanu je 52 centimetra, pokazuju podaci DHMZ-a, donosi N1.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...