Općina Kolan smanjila paušalni porez za iznajmljivače

Općinsko vijeće Općine Kolan 22. siječnja na svojoj 27. sjednici raspravljalo je o visini paušalnog poreza za iznajmljivače te je donijelo odluku koja je u interesu svih žitelja općine. Ovom odlukom iznajmljivači na području općine Kolan plaćaju najniži paušalni porez na otoku, ali i u široj okolici.

Načelnik Marin Pernjak: ''Vijećnici općinskog vijeća te ja kao načelnik smo mišljenja da žiteljima koji na našem području u najvećem dijelu žive od turizma ne trebaju veći nameti. Ovakva odluka je i poticaj našim iznajmljivačima da ulažu u kvalitetu svojih smještajnih jedinica. Visina paušalnog poreza za sve smještajne jedinice iznosi: Kolanjski Gajac: 300 kn, Mandre: 255 kn i Kolan: 200 kn po ležaju.

"Također na jučerašnjoj sjednici donijeli smo i novu Odluku o komunalnom doprinosu s kojom smo izašli u susret našem domaćem stanovništvu te će stanovnici koji su trajno nastanjeni i imaju najmanje 18 godina prebivališta na području općine plaćati 10 % od ukupnog iznosa komunalnog doprinosa. Također komunalni doprinos za ozakonjenje zgrade iznosit će 20% od iznosa", kažu iz Općine Kolan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...