Oprez ako krećete na put; Snijeg stvara probleme na cestama prema Dalmaciji

HAK je jutros izvijestio o više izvanrednih situacija i ograničenjima u prometu.

Snijeg otežava promet kod Svetog Roka

Na dionici autoceste A1 između čvora Gornja Ploča i južnog ulaza u tunel Sveti Rok zbog snijega se vozi uz ograničenje brzine na 40 km/h, a od tunela Sveti Rok do tunela Ledenik ograničenje brzine je 60 km/h.

Na dionici autoceste A1 tunel Sveti Rok – prolaz Vučipolje zbog jakog vjetra promet se odvija uz ograničenje brzine 60 km/h.

Na autocesti A3 pred naplatnom postajom Bregana u smjeru Slovenije kolona teretnih vozila na zaustavnom traku proteže se oko 2 km.

Jaka bura

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici. Zbog niskih je jutarnjih temperatura moguća poledica na vlažnim dijelovima kolnika, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače HAK poziva da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez propisane zimske opreme.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...