Oštetili ste zaslon na smartfonu? Evo što možete poduzeti

Dogodila se nezgoda i zaslon vašeg pametnog telefona sad je ‘ukrašen’ pukotinama. Ne očajavajte odmah – postoji nekoliko trikova za kojima možete posegnuti.

Provjerite pokriva li osiguranje oštećenja zaslona

Skuplje pametne telefone mudro je osigurati odmah čim ih nabavite. Ako ste to učinili, sad je vrijeme da provjerite pokriva li osiguranje štetu na zaslonima. Moguće je da će pristati pokriti trošak zamjene zaslona ako ispunjavate određene uvjete, a vi ćete se morati tek pripremiti na nekoliko dana bez smartfona.

Upogonite stari mobitel

Dok ne riješite problem oštećenog zaslona koristite stari mobitel. Možda se niste riješili prethodnog modela kad ste uzeli novi ili imate člana obitelji koji vam može posuditi rezervni dok se ne snađete.

Kako popraviti slomljeni zaslon?

Ako šteta nije prevelika nemate potrebu kupovati novi mobitel. Ali, kako ćete popraviti slomljeni zaslon? Možete to povjeriti ovlaštenom servisu, što je vjerojatno dobra ideja. No, možete se i sami u tome okušati. Web je pun uradi-sam vodiča koji vam u tome mogu pomoći. Web odredište iFixit moglo bi dobro poslužiti kao prvi korak, a puno korisnih ideja i prijedloga možete naći i na YouTubeu. Zamjenske zaslone moguće je kupiti online, na web odredištima kao što su eBay i AliExpress.

Platite zamjenu zaslona

Ovo je vjerojatno najbrži način kako ćete riješiti problem. Koliko zamjena zaslona pametnog telefona košta? To u velikoj mjeri ovisi o modelu, proizvođaču i stupnju oštećenja. U jedno možete biti sigurni: ako vam je jamstvo isteklo, neće biti jeftino. Veći proizvođači u pravilu imaju ovlaštene servise koje možete naći guglanjem. Nazovite ih nekoliko i usporedite cijene prije no što se odlučite.

Prodajte oštećeni smartfon

Postoji nekoliko web odredišta na kojima možete prodati svoj pametni telefon, čak i ako je oštećen. Među njima su: Glyde, Gazelle, Gizmogul, eBay. Vjerojatno nećete dobiti puno novca za njega, ali bolje išta nego ništa. Smanjit ćete troškove nabavke novog.

Kupite novi smartfon

Definitivno najjednostavnija opcija je kupovina novog pametnog telefona. Ponekad će se to više isplatiti od zamjene zaslona na uređaju koji ste dosad koristili.

Zadržite smartfon sa slomljenim zaslonom

Ako nemate novca za kupovinu novog ili zamjenu zaslona, a niste dovoljno vješti da to sami obavite, možete uvijek nastaviti koristiti pametni telefon sa slomljenim zaslonom. Istina, ne izgleda privlačno u tom stanju, a i pitanje je koliko će dugo zaslon nastaviti normalno funkcionirati. No, bolje je da iz njega izvučete maksimum dok možete, zar ne? Situaciju možete djelomično popraviti nabavkom zaštitne maske za staklo, piše tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...