Pobjedom protiv Jazina, Zadar izborio završnicu Krešinog Kupa

Košarkaši Zadra prvi su sudionici završnog turnira ‘Final Eight’ hrvatskog Kupa nakon što su u susretu osmine finala u Jazinama pobijedili gradskog suparnika Jazine Arbanasi sa 116-54.

Zadar je već nakon prve četvrtine imao 16 koševa razlike (27-9), a do poluvremena velikih + 34 (54-20). U nastavku susreta Zadar je dodatno povećao prednost na čak 62 koša razlike.

Zadar su do pobjede predvodili Domagoj Vuković sa 21 košem i sedam skokova, Jure Planinić sa 16 koševa i sedam skokova, te Luka Žorić sa 15 koševa i devet skokova. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Jamest Preston Bungei sa 20 koševa, dok je Bruno Španja ubacio 14 koševa.

Zadar će u četvrtfinalu završnog turnira, koji će se igrati od 13. do 16. veljače, igrati protiv pobjednika susreta Šibenik – Bosco.

U četvrtak će ponovo u Jazinama snage odmjeriti Sonik Puntamika i Cibona. U subotu je na rasporedu pet utakmica. Sastaju se Dubrovnik – Split, Zabok – Alkar, Šibenik – Bosco, Hermes Analitica – Gorica, te Pula 1981 – Adria Oil Škrljevo. Popis sudionika završnog turnira bit će poznat u nedjelju nakon utakmice Vrijednosnice Osijek – Cedevita.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...