Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo postupak protiv gradonačelnika Dukića

Zbog puta u Kinu, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv gradonačelnika Branka Dukića.

Prijavu je nedugo podnio vijećnik Marko Pupić-Bakrač, u kojoj stoji kako je delegacija Grada Zadra predvođena gradonačelnikom Brankom Dukićem otputovala 25. siječnja u Kinu na nekoliko dana. Tamo su raspravljali o nabavci električnih autobusa i izgradnji pogona za sastavljanje LTO baterija u gospodarskoj zoni Crno, no javnost ne zna koliko su potrošili, što je očito sporno i spomenutom Povjerenstvu.

– Kineska tvrtka LTO Energy snosila je troškove putovanja i boravka u Kini cijele zadarske delegacije. Iz grada Zadra odbili su medijima i javnosti predočiti koliki su bili troškovi koje je podmirila kineska strana. U svakom slučaju oni zasigurno iznose nekoliko desetaka tisuća kuna. Zakon o sprječavanju sukoba interesa ( NN 26/11; 12/12; 124/12 48/13; 57715) koji se između ostalih odnosi i na gradonačelnike u članku 11. stavak 3. kaže da dužnosnik smije primiti dar simbolične vrijednosti i to vrijednosti najviše do 500 kuna. U istom članku stavak 1. zakonodavac kaže da se darom smatra novac, stvari bez obzira na njihovu vrijednost te prava i usluge dane bez naknade, stoji u prijavi Pupića Bakrača.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...