Pupić-Bakrač o Urbanističkom planu uređenja Vitrenjaka II: “Ruralizacija i Nekićizacija Zadra mora se nastaviti kako bi HDZ vladao vječno”

Prenosimo priopćenje županijskog vijećnika Marka Pupića-Bakraća, vezano uz Urbanistički plana uređenja zapadnog dijela Vitrenjak II:

“Na žalost zbog poslovnih obveza nisam mogao nazočiti javnom izlaganju Urbanističkog plana uređenja zapadnog dijela Vitrenjak II koje je održano u Gradskoj vijećnici. Naručitelj izrade plana je Kamen gradnja koja je u vlasništvu tvrtke Tehno holding čiji je osnivač i vlasnik Zdenko Zrilić, a UPU je izradio Livakovićev D&Z.

Prema opravdanim primjedbama braće Vlakić jasno je da UPU pogoduje naručitelju tj. investitoru a na štetu je vlasnika parcela na tom području. Nekoliko stvari bode oči. Kako je uopće moguće da grad kreće u izradu Urbanističkog plana uređenja zapadnog dijela Vitrenjak II na zahtjev tvrtke Kamen gradnja čiji je vlasnik tvrtka Tehno holding koja je u dugu cca 970 milijuna kuna ? Kakva je vjerodostojnost tog naručitelja i investitora? Zašto u pravilu izradu UPUa  projektiranja i nadzora u projektima ovakvog tipa radi Livakovićev D&Z ?

Podsjetiti ću da je Zdenko Zrilić u kampanji za lokalne izbore podržao Božidara Longina i Darka Kasapa, a nas nazvao cirkusantima. Sada Turistička zajednica Zadarske županije sufinancira Zadar Basketball turnament privatni event obitelji Zrilić a iz Kasapovog Ureda za prostorno uređenje i graditeljstvo izlaze ovakvi Urbanistički planovi.

Da cirkusanti sudjeluju u odlučivanju ne bi se pogodovalo tvrtkama Zdenka Zrilića, Livaković bi bio persona non grata a ne nezaobilazni faktor po pitanju građevine, pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo ne bi bio strojar, ne bi se održavao  Zadar Basketball turnament, Zadrom se ne bi kočoperili raznorazni Grofovi i Lisice… Ali kako kaže onaj koji farba tunele 12 puta političke siledžije (mi) neće još dugo možda i nikada doći na vlast. Još najbolje da se ove cirkusarije koje sam naveo počnu provoditi u djelo. Oni koji hoće živjeti u pravno uređenoj državi i normalnom gradu neka odsele u Irsku ili gdjegod već. U mentalnom pogledu ruralizacija i Nekićizacija Zadra mora se nastaviti kako bi HDZ vladao vječno i duže od toga. Kome treba normalno i sređeno društvo ? Precijenjeno je to.”

 

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije,  Marko Pupić-Bakrač

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...