Slijedi žalba; Daruvarac odmah odvezen u zatvor, da je dobio samo dan manje bio bi na slobodi

Darko Kovačević Daruvarac nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnjakinje. Čim mu je izrečena kazna od pet godina, koliko je najmanje bilo potrebno za vraćanje u istražni zatvor – ondje je ponovno i završio, nakon gotovo mjesec dana na slobodi.

Obje strane sada mogu uložiti žalbe i za očekivati je da će Kovačevićev odvjetnik to doista i učiniti. Ali, bez obzira na mogućnost žalbi, on ostaje iza rešetaka sve do pravomoćnosti presude. Dobio je točno onoliko koliko zakon najmanje predviđa za povratak u istražni zatvor, prenosi Dnevnik.hr. To je tih pet godina i da je sutkinja presudila samo dan manje, Daruvarac bi bio još uvijek na slobodi.

Čini se da je on toga bio svjestan kada je promijenio cijelu priču, promijenio taktiku i priznao krivnju. No, nije mu to puno pomoglo. Iako je dobio manju kaznu nego što je to tražilo tužiteljstvo, a tražilo je pet i pol godina zatvora.

Za obitelj 18-godišnje djevojke, ovo nije kraj priče. Nakon što su danas čuli presudu u poslijepodnevnim satima oglasili su se na društvenim mrežama i istaknuli kako su podnijeli prijave protiv svih onih koji su se te kobne noći nalazili u kafiću i koji nisu pomogli. Kažu da ih smatraju jednako krivima kao i samog Daruvarca.

Čini se tako da će ova teška pravosudna priča dobiti i svoj novi nastavak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...