Subašić skinuo dva penala, ali Monacu ništa ne može pomoći

U polufinalu francuskog Liga kupa Monaco je izgubio od Guingampa nakon izvođenja penala, a klubu iz Kneževine nisu pomogla ni dva obranjena udarca s bijele točke Danijela Subašića.

U roku od tjedan dana Monaco je ispao iz natjecanja u oba francuska kupa. Nakon poraza od drugoligaša Metza prošli tjedan, ovog utorka ga je zaustavila posljednja momčad prve lige, Guingamp te više nema izgleda izboriti plasman u Europu, a preostaje mu grčevita borba za opstanak u francuskom prvenstvu.

Po starom dobrom običaju momčad iz Kneževine već u 14. minuti ostala je s igračem manje kada je isključen Vainqueur, no svejedno je povela zahvaljujući Lopesu i Golovinu u 18. i 24. minuti.

Ipak Alexandre Mendy je smanjio u 46. minuti, a Marcus Thuram, sin slavnog Liliena izjednačio je u 55. minuti.

O pobjedniku su odlučivali penali i tu je bio uspješniji Guingamp. Monacu nije pomoglo ni što je Danijel Subašić zaustavio dva udarca domaćih, Ebou i Thurama, jer nisu zabili ni Henrichs ni Glik, a ključni udarac s bijele točke Diop je poslao u gredu.

Subašiću je ovo bila treća utakmicu u nizu koju igra nakon višemjesečnih problema s ozljedom zadnje lože, a malo je napokon podsjetio na dane SP-a u Rusiji, kad je svojim obranama penala dotukao Dansku i Rusiju.

Guingamp će u finalu Liga kupa igrati protiv Bordeauxa ili Strasbourga, a ako osvoji titulu, mogla bi se dogoditi ona bizarna situacija: da klub koji je ispao iz lige igra u Europi sljedeće sezone, piše tportal.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...