Traži se saziv mještana Puntamike kako bi se izjasnili što misle o radovima na Vitrenjaku

U Gradskoj vijećnici 16. siječnja 2019 godine održana je javna rasprava za Urbanistički plan uređenja zapadnog dijela Vitrenjak I koja je izradio Livakovićev D&Z na zahtjev naručitelja tvrtke Kamen gradnja (Zdenko Zrilić).

Na području MO Puntamika dozvoljena visina vijenca je 9 metara. U UPU zapadnog dijela Vitrenjak I dozvoljen visina vijenca je 12 metara.

Osim toga, kaže Marko Pupić Bakrač planom se predviđa veličina građevinske čestice 1000 m2 iako je Prostornim planom Grada Zadra građevinska parcela dimenzionirana na 600 m2.

Takvim planom pogoduje se investitoru, a oštećuje lokalno stanovništvo.

Viša gradnja od okolne umanjuje vrijednost nekretnina domicilnog stanovništva. Dok određivanjem građevinske čestice od 1000 m2 vrijednost zemljišta lokalnog stanovništva čije su čestice manje od 1000 m2 svodi se praktički na nulu (inače cijena zemljišta na tom području je 400-500 eura m2).

– Možda zato da bi to zemljište investitor mogao dobiti uz mizernu naknadu? Budući Gradska uprava štiti interese investitora (Zdenka Zrilića) na štetu stanovnika Puntamike sukladno vašim ovlastima molim vas da sazovete zbor mještana kako bi se stanovnici MO Puntamika mogli očitovati o UPU zapadnog dijela Vitrenjak I te Gradskoj upravi uputiti mišljenje o istom, poručuje Pupić Bakrač MO Puntamika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...