U Novalji izgorjela dvojica prijatelja: “Nakon udarca čula se eksplozija, od plamena se nije moglo prići”

U teškoj prometnoj nesreći koja se u utorak navečer dogodila u Novalji kada je automobil udario u betonski zid i zapalio se poginuli su 40-godišnji Riječanin, Željko A.  vlasnik BMW-a i njegov poznanik i prijatelj Dragan Ž. koji živi i radi u Njemačkoj, no porijeklom je iz okolice Siska.

Novi list piše da su obojica vezani poslovima za Novalju te da su bili vrlo omiljeni povremeni stanovnici tog gradića. Obojica poginulih su supružnici i roditelji.

Prva policijska saznanja nakon očevida ukazuju da je vozač zbog neprilagođene brzine kretanja, za vrijeme kiše i na mokrom kolniku, izgubio nadzor nad vozilom i sletio ulijevo gdje je udario u betonski zid i stup javne rasvjete. Od siline udarca došlo je do samozapaljenja vozila, te su osobe izgorjele do neprepoznatljivosti.

Mučan prizor na poprištu nesreće tijekom jučerašnjeg poslijepodneva, upaljeni lampioni, izgorjela trava, od betonskog zida nije ostalo ništa, oštećen metalni stup.

“Ja sam čula neki prijeteći zvuk, dok sam otvorila vrata od kuće ugledala sam plamen. Dok sam stigla do mjesta, od plamena se nije moglo prići, bilo je tu još ljudi iz okolnih kuća, vatrogasci, no naprosto se tim ljudima nije moglo pomoći. Odmah nakon udarca u zid čula se eksplozija, buknuo je plamen, prestrašno je gorilo, ne pitajte, nismo spavali cijelu noć. Prijateljica mi živi stotinjak metara niže i kaže da je čula i vidjela auto kako je projurio velikom brzinom, premda je tu ograničenje na 40 km/h , no nitko vam se na ovoj ravnici ne pridržava ograničenja brzine”, rekla je Edita Trcol čija se kuća nalazi nadomak poprišta nesreće.

Nakon direktnog udara automobila u zid, gotovo odmah, već u drugoj sekundi čula se eksplozija i noć je obasjala jarka svjetlost plamena, automobil se pretvorio u buktinju, čuli smo od vatrogasaca. Vozač i suvozač nisu imali šanse izvući se iz zapaljenog automobila, piše Novi list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...