U obiteljskoj kući u Bibinjama držao tri i pol kilograma marihuane

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1999.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona/11.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 21. siječnja 2019. u obiteljskoj kući u Bibinjama, protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, radi daljnje neovlaštene preprodaje držao ukupno tri kilograma i 457,6 grama droge marihuane, upakirane u tri prozirne PVC vrećice, kao i digitalnu vagu za precizno mjerenje na kojoj su bili tragovi droge marihuane, a koja droga se nalazi na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga, izvijestili su iz Odvjetništva.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv 20-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...