U Poljicima kroz 20 dana kreće izgradnja mrtvačnice

U Općini Vrsi je u ponedjeljak, 28. siječnja 2019. godine potpisan Ugovor o izgradnji mrtvačnice u Poljicima, projekt vrijedan 1.119.639,38 kn. Ugovor su potpisali načelnik Općine Vrsi Luka Perinić i Irena Maslać, direktorica tvrtke Contarini d.o.o. koja će izvoditi radove. Radovi na izgradnji mrtvačnice će započeti kroz 20 dana, a Općina Vrsi osigurala je sredstva u svom proračunu za izgradnju.

Projekt izgradnje mrtvačnice je prvi u povijesti ove mlade Općine koji je apliciran za financiranje iz EU fondova, točnije iz mjere 7.4.1. „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, iz Programa Ruralnog Razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. godine. Odluka o dodjeli sredstava mjere 7.4.1. se očekuje u proljeće.

Provedba projekta izgradnje mrtvačnice planirana je kroz vremensko razdoblje od maksimalno 160 radnih dana. Zgrada mrtvačnice će se graditi kod groblja u Poljicima. Naime, već godinama mještani Poljica iskazuju potrebu za gradnjom mrtvačnice kako bi imali dostojan ispraćaj pokojnika. Izgradnja mrtvačnice i uređenje popratnog okoliša u Poljicima rezultirati će podizanjem opće razine kvalitete infrastrukture i usluga koje pruža ovaj objekt za lokalno stanovništvo.

Općina Vrsi izgradnjom mrtvačnice želi svim svojim stanovnicima pružiti javni prostor za dostojan oproštaj od najbližih. Planski razvijeno, unaprijeđeno i uređeno područje Općine Vrsi doprinosi pozitivnom utjecaju na opći razvoj Općine, povećanju kvalitete svih životnih potreba i stvaranju urbane okosnice ovog ruralnog prostora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...