U Zadar stiže predstava koju je Bandić napustio zbog ismijavanja Željke Markić

U srijedu 16. siječnja u HNK Zadar s početkom u 20 sati pogledajte predstavu Za umrijet od smijeha, nastalu u koprodukciji Teatra Rugantino i kazališta Planet Art, prema tekstu nagrađivanog američkog dramatičara i glumca Christophera Duranga.

Režiju potpisuje Mario Kovač, adaptaciju teksta Marko Torjanac, a u predstavi igraju Gordana Gadžić i Marko Trojanac.

Predstava je u studentskoj pretplati i u slobodnoj prodaji.

Ulaznice su od danas u prodaji na blagajni HNK Zadar, od 11-13 i 18-20 sati.

Cijena ulaznice iznosi 50 kuna.

Dramski tekst Laughing Wild (Za umrijet od smijeha) nagrađivanog američkog dramskog pisca i glumca Christophera Duranga nastao je 1987. godine te mu je kao ishodište poslužio vlastiti stand up comedy nastup prerađen u dramu koja ironično i kritički progovara o američkom društvu kasnih osamdestih godina prošloga stoljeća.

U hrvatskom uprizorenju, nastalom u koprodukciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art, radnja drame prenesena je u Hrvatsku, a sadržaji američkog društva, politike i kulture osamdesetih zamijenjeni su prepoznatljivim hrvatskim inačicama i kontekstom koji kritički progovaraju o Hrvatskoj danas.

Predstava je svojevrsna satirička fantazija koja nam uz mnogo humora postavlja krajnje ozbiljna pitanja o našoj stvarnost iz zamišljene budućnosti.

Sjetimo, lani zagrebačkom gradonačelniku Bandiću nije sjelo ismijavanje Željke Markić pa je napustio predstavu.

Foto: Koncertna dvorana Lisinski

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...