Za Škraping već prijavljeno 400 natjecatelja iz raznih europskih zemalja

Do 14. izdanja međunarodne sportsko-turističke manifestacije Škraping broji se 38 dana, a broj prijava je iz dana u dan sve veći tako da je trenutno prijavljeno oko 400 natjecatelja iz raznih europskih zemalja od Slovenije, Mađarske, Italije, Švicarske, Njemačke..

Škraping utrka će se održati u subotu, 09. ožujka 2019. godine u Tkonu na otoku Pašmanu, a  dva tjedna uoči glavne utrke Škraping  (25.02.-10.03.) održavati će se niz zanimljivih događanja, edukativnih predavanja, radionica, izložbi, predstava te ekološka akcija čišćenja okoliša i podmorja otoka Pašmana.

U petak 8. ožujka u Domu za kulturu u Tkonu održat će se premijerno prikazivanje filma „Dva brata fratra“ autora Stipe Božića.

“Jedan od najpopularnijih pratećih programa manifestacije Škraping je Sajam otočnih proizvoda koji će se održati od 8.-10. ožujka u Škraping centru u Tkonu, a gdje očekujemo dolazak preko 40 izlagača s gotovo svih jadranskih otoka. Proizvodi koje posjetitelji mogu kupiti na ovom sajmu označeni su prestižnom oznakom „Hrvatski otočni proizvod“”, poručuju organizatori.

Dan nakon utrke Škraping, u nedjelju, održat će se i dječji Škrapić u organizaciji Dječjeg vrtića „Ćok“ iz Tkona, s temom prijateljstva, a na kojem će sudjelovati preko 150 malih škrapera iz 10 vrtića Zadarske županije, a osim „Škraping“ šetnje do brda Ćokovac i Benediktinskog samostana Sv. Kuzme i Damjana, male škrapere očekuje i lutkarska predstava „Pravi prijatelj“.

Svi zainteresirani imat će priliku pogledati i zanimljivu reviju originalnih odjevnih predmeta od vune Udruge „Ruta“ s Cresa koja će se održati u subotu navečer u restoranu „Sovinje“.

Nakon proglašenja pobjednika Škrapinga 2019. dobra zabava očekuje Vas uz koncert Damira Kedže  i DJ Marka.

Prijave na utrku Škraping će biti otvorene do petka, 01. ožujka 2019. godine do 12 h.

Svi detalji raspisa utrke i programa manifestacije se mogu pronaći na web stranici www.skraping.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...