prijave otvorene do 1. ožujka

Za Škraping već prijavljeno 400 natjecatelja iz raznih europskih zemalja

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Do 14. izdanja međunarodne sportsko-turističke manifestacije Škraping broji se 38 dana, a broj prijava je iz dana u dan sve veći tako da je trenutno prijavljeno oko 400 natjecatelja iz raznih europskih zemalja od Slovenije, Mađarske, Italije, Švicarske, Njemačke..

Škraping utrka će se održati u subotu, 09. ožujka 2019. godine u Tkonu na otoku Pašmanu, a  dva tjedna uoči glavne utrke Škraping  (25.02.-10.03.) održavati će se niz zanimljivih događanja, edukativnih predavanja, radionica, izložbi, predstava te ekološka akcija čišćenja okoliša i podmorja otoka Pašmana.

U petak 8. ožujka u Domu za kulturu u Tkonu održat će se premijerno prikazivanje filma „Dva brata fratra“ autora Stipe Božića.

“Jedan od najpopularnijih pratećih programa manifestacije Škraping je Sajam otočnih proizvoda koji će se održati od 8.-10. ožujka u Škraping centru u Tkonu, a gdje očekujemo dolazak preko 40 izlagača s gotovo svih jadranskih otoka. Proizvodi koje posjetitelji mogu kupiti na ovom sajmu označeni su prestižnom oznakom „Hrvatski otočni proizvod“”, poručuju organizatori.

Dan nakon utrke Škraping, u nedjelju, održat će se i dječji Škrapić u organizaciji Dječjeg vrtića „Ćok“ iz Tkona, s temom prijateljstva, a na kojem će sudjelovati preko 150 malih škrapera iz 10 vrtića Zadarske županije, a osim „Škraping“ šetnje do brda Ćokovac i Benediktinskog samostana Sv. Kuzme i Damjana, male škrapere očekuje i lutkarska predstava „Pravi prijatelj“.

Svi zainteresirani imat će priliku pogledati i zanimljivu reviju originalnih odjevnih predmeta od vune Udruge „Ruta“ s Cresa koja će se održati u subotu navečer u restoranu „Sovinje“.

Nakon proglašenja pobjednika Škrapinga 2019. dobra zabava očekuje Vas uz koncert Damira Kedže  i DJ Marka.

Prijave na utrku Škraping će biti otvorene do petka, 01. ožujka 2019. godine do 12 h.

Svi detalji raspisa utrke i programa manifestacije se mogu pronaći na web stranici www.skraping.hr.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar