Zadar nakon drame stigao do bodova, Žorić osigurao pobjedu protiv Olimpije

Zadar i Petrol Olimpija odigrali su neizvjesnu utakmicu u kojoj je pobjeda pripala domaćinu premda su i gosti mogli do slavlja (84-80).

Olimpija je 35 sekundi prije kraja imala četiri koša prednosti (75-71), no domaćin je uspio izjednačiti, a potom imao i zadnji napad od četiri sekunde za pobjedu, no Mario Little je promašio pa je o pobjedniku odlučivao produžetak.

Za preokret je bio najzaslužniji Luka Žorić koji je smanjio na 73-75, a potom četiri sekunde prije kraja zabio za 75-75. Gosti su imali zadnji napad, ali nisu na vrijeme izveli loptu, pa je priliku za pobjedu dobio Zadar. Odgovornost je pruzeo Little, ali je promašio tricu.

Međutim, Amerikanac se iskupio u produžetku u kojem je zabio šest koševa. Dvije minute prije kraja produžetka Zadar je stigao do tri koša prednosti (80-77), a košem Littlea i do +5 (82-77). Kada je Little 25 sekundi prije kraja zabio za 84-77 priči je bio kraj. Na koncu je završilo 84-80.

Zadar su do pete pobjede predvodili Little sa 21 košem i Kwame Donte Vaughn sa 15 koševa. Luka Božić je dodao 13, a Luka Žorić je u svom prvom nastupu za Zadar zabio osam koševa uz tri skoka. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Miha Laporniksa 18 i Aleksandar Lazić sa 17 koševa.

Na ljestvici vodi Crvena zvezda sa 14 pobjeda iz 14 susreta, Cedevita ima devet pobjeda i četiri poraza, dok je Budućnosat treća sa skorom 8-5. Cibona je sedma sa šest pobjeda i osam poraza, dok je Zadar stepenicu niže sa pet pobjeda i devet poraza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...