Zadarski blok: “Zrilić je dužan Gradu – daju mu poslove, Livaković je optuženik za ozbiljna djela – daju mu poslove!”

Na 10. sjednici Gradskog vijeća održane 29. svibnja 2018. godine tadašnja predsjednica Kluba Akcije mladih i Mosta mr.sc. Marjana Botić, žestoko je reagirala na postavke dviju točaka dnevnog reda vezanih uz donošenje prostornih planova grada Zadra na prostoru uvale Bregdetti i trajektne luke Gaženica jer je smatrala da se donose protivno interesima lokalnog stanovništva, odnosno Grada Zadra.

Zadarski blok nastavno na spomenute teme šalje priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

U Gaženici na hrvatskim zakonima nepoznatu definiciju predloženog urbanističkog plana „luka otvorena za javni promet – ribarski dio luke“ uputili smo prigovore na nadležna ministarstva. Naravno ne očekujući bilo kakav zakoniti pravorijek aktualnih vlasti, već jedino s namjerom da se javnost upozna s poražavajućim činjenicama.

Kad ono karneval tek počeo a maske već pale: svakome je od jučer jasno da je u pogledu zaštite hrvatskih interesa hdz ova vlast raskrinkana.

Primjerice što je u uvali Bregdetti hdz ova lokalna vlast prihvatila prijedlog za izradu prostornog plana na zahtjev tvrtke „Nautilus“ d.o.o. u vlasništvu/suvlasništvu Zdenka Zrilića, iste osobe koja je kao vlasnik nekih drugih tvrtki istovremeno dužnik Gradu – nikoga u gradskoj upravi ne zabrinjava ili skandalizira. Pride, u predloženim, a sad izrađenom urbanističkom planu omogućena je izgradnja viših zgrada nego što je to slučaj u ostalom dijelu istog kvarta, predviđena je i poprilična (pre)izgrađenost obuhvaćenih parcela, ali su zato susjedne parcele lokalnog stanovništva ostavljene bez mogućnosti gradnje jer su se sa zakonskih min 600 m2 propisanih za gradnju, povećane na 1000 m2, za zaključiti je stoga kako bi se izašlo u susret tvrtki koja je naručila prostorni plan. Susjedne manje parcele lokalnog stanovništva tako će ostati obezvrijeđene, za osiguravanje zelenila i/ili eventualno trgovanje poslušnošću po starim izborno-trgovačkim receptima već odavna prokušanima u Zadru.

Jednako tako kao izrađivač oba problematična prostorna plana, (po tko zna koji put u Zadru), se pojavljuje tvrtka D&Z u vlasništvu/suvlasništvu Zdravka Livakovića koji je optuženik za ozbiljna djela zloupotrebe ovlasti i zločinačkog udruživanja iz oblasti gospodarskog kriminala.

Ni to nikoga u gradskoj upravi ne zabrinjava niti ne skandalizira. U Akciji mladih smatramo da bi sve ovo trebalo zabrinjavati i skandalizirati građanke i građane grada Zadra koji u konačnici plaćaju cijenu navedenih postupaka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...