Zločin u Sukošanu; Pismom molio obitelj da mu oprosti trostruko ubojstvo

Trostruko ubojstvo i samoubojstvo u Sukošanu koje je sablaznilo ne samo zadarsko područje već i cijelu Hrvatsku i dalje je predmet brojnih rasprava o tome je li se tragedija mogla spriječiti. Jer, nakon što je 62-godišnji Čedomir Keran u nedjelju ubio svoju dvije godine stariju sestru, njezina 37-godišnjeg sina i njezinu 82-godišnju svekrvu, pojavile su se informacije o sukobu imovinskopravne prirode koji je navodno trajao godinama, piše večernji.hr.

Zločin u nedjeljno jutro

O ljudskoj drami koja je prerasla u tragediju oglasili su se i odvjetnik obitelji stradale sestre, ali i odvjetnica ubojice. I dok je odvjetnik stradale sestre medijima izjavio da se obiteljska drama koja je prerasla u tragediju nije trebala dogoditi i pritom je istaknuo kako je bilo nehumano to što je Čedomir Keran isključio struju obitelji ubijene sestre još u lipnju, s druge je strane odvjetnica Čedomira Kerana u svom priopćenju istaknula kako su Keran i njegova obitelj godinama maltretirani od obitelji Obrovac, odnosno njegove pokojne sestre.

I jedan i drugi zastupnik šokirani su time što je Keran napravio i presudio sestri, nećaku i starici na najgori mogući način. A oboje odvjetnika u svojim je istupima istaknulo nezadovoljstvo načinom i dugotrajnošću sudskog postupka zbog isključenja struje obitelji Obrovac, odnosno sestri Čedomira Kerana. Struja im je isključena još u lipnju prošle godine na zahtjev Kerana, a baš danas po presudi suda navodno je trebala biti ponovno uključena. No dogodio se zločin u nedjelju u sedam sati ujutro kada je Čedomir Keran, kako je jučer potvrđeno i obdukcijskim nalazom, izvršio ubojstvo bridovitim predmetom, navodno sjekirom, a potom i samoubojstvo propucavanjem iz puške.

Sve je isplanirao…

Istodobno si je u polju pokraj Sukošana stavio i konop oko vrata te se objesio o stablo. Kod Kerana je policija pronašla i oproštajno pismo u kojem je, prema našem policijskom izvoru, Keran zatražio oprost od svoje obitelji zbog toga što je učinio i priznao krvoproliće koje je počinio u nedjeljno jutro. U pismu, prema tvrdnjama našeg izvora, Keran navodi kako mu je žao, ali da je sukob trajao već dulje vrijeme. Da je ostavio pismo, čuli su i naši sugovornici u Sukošanu koji, doduše, to pismo također nisu vidjeli, ali tvrde da im je rečeno kako ima četiri stranice. Da je sukoba bilo, potvrđuje i izjava iz zadarske policije prema kojoj je 37-godišnji nećak Keranu prijetio u srpnju prošle godine u alkoholiziranom stanju, zbog čega je bio i priveden.

Vrata su ostala otključana

Kako nam tvrdi naš izvor, Keran je u svom oproštajnom pismu opisao zločin koji je počinio kao i svoje kretanje nakon zločina. Tako se prema tim informacijama iz oproštajnog pisma daje zaključiti da je Keran sve isplanirao.

– On je u rano nedjeljno jutro nešto prije sedam sati došao u kuću i čekao da netko od troje ukućana izađe u toalet u koji se navodno može ući tek izlaskom iz prostorije u kojoj su proveli noć. Tako je Keran, kako se navodi, pričekao da starica, koja je teško pokretna, uđe u toalet. Vrata su ostala otključana nakon čega je ušao u prostoriju u kojoj su bili njegova 64-godišnja sestra i njezin 37-godišnji sin te ih usmrtio u svega nekoliko minuta oštrim i tupim predmetom, udarcima sjekirom. Nakon što je ubio njih, presudio je u drugoj prostoriji i starici – kazao nam je naš izvor.

Keran je nakon zločina susreo nekolicinu mještana, porazgovarao s njima, čak i popio kavu u obližnjem restoranu ne dajući nikome naslutiti kakav je zločin počinio. Potom je nazvao susjedu, rekao joj što je učinio i odlučio si presuditi. Mnogi u Sukošanu nagađaju da je Keran izgubio razum i zbog velikih problema sa zdravljem koje imaju članovi njegove obitelji. No velikih problema imala je i njegova sestra, piše večernji.hr.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...