20-godišnja Zadranka izbačena iz državne policijske škole zbog puštanja Thompsonovih pjesama?

Velimir Bujanec u emisiji je objavio snimku iz Poličnika. Prije početka koncerta MP Thompsona ove subote, zaštitari zadarske tvrtke Mediteran security, po nalogu policije posjetiteljima su naredili da skinu majice HOS-a! Ulazak u dvoranu bio je zabranjen svima koji su imali zastave s grbom na kojem je prvo polje bijelo.

Ekipa Bujice pronašla je djevojku sa snimke. Mia Belić je studentica međunarodnih odnosa i diplomacije, a pred kamerama je rekla:

– Opet ću odjenuti majicu HOS-a, to mi nitko ne može zabraniti! To je legalan znak regularne hrvatske postrojbe iz Domovinskog rata! Ne bojim se naputka briselskih trabanata niti mediokritetskih birokrata!

U istoj emisiji, voditelj Bujice pokazao je dokument prema kojem je pravo na školovanje izgubila mlada Zadranka zbog puštanja pjesama Marka Perkovića Thompsona.

– Ovo mi je poslao odvjetnik Davorin Karačić. Iz Policijske škole ‘Josip Jović’ jučer je izbačena Zadranka E. G. djevojka rođena 1999. godine. Izrečena joj je “pedagoška mjera“ isključenja iz policijske škole zato što je, kako se navodi u obrazloženju, “glasno reproducirala pjesme pjevača Marka Perkovića Thompsona, a sve s ciljem izazivanja straha ili stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg ili uvredljivog okruženja na temelju razlike u etničkoj pripadnosti i vjeri, političkom ili drugom uvjerenju te nacionalnom podrijetlu, kako bi povrijedila dostojanstvo svoje kolegice…“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...