Alergija i Petar Punk sviraju u Benkovcu u prostoriji udruge Vlajter-ego

U petak 22.2.2019. u prostoriji udruge Vlajter-ego Benkovac održat će se koncert grupa ALERGIJA iz Zadra i PETAR PUNK iz Bjelovara. Sve bi trebalo početi od 9 sati navečer.

Skupina glazbenika iz Zadra koji sebe nazivaju Alergija prvi put dolaze svirati u Benkovac u svom dugom postojanju.

Alergičari su nastali je 1994. godine u Zadru i to je bio odgovor na slabo postojanje punk bendova u Hrvatskoj, kojih je u to vrijeme na sceni bilo tek nekolicina. Do 1996. Alergija je tražila sebe i pokušavala formirati vlastiti glazbeni izričaj, te sakupljala materijal i opremu za ozbiljniji angažman. U to je vrijeme snimljen prvi demo pod radnim nazivom “Alergija” koji je naišao na dobar odaziv publike, pa je bend odlučio otići u studio i snimiti prvi i pravi Oi-punk album u Hrvatskoj.

Tako nastaje album “Četvrti stalež” koji je svjetlo dana ugledao krajem 1997. godine te pokrenuo niz koncerata i mini turneja. 1999. godine Alergija zbog zasićenja i osobnih obaveza članova prestaje sa javnim nastupima i ulazi u stadij hibernacije iz kojeg se budi 2004. i održava koncert u Zadru za desetu godišnjicu benda koji je prošao u fantastičnom ozračju i naišao na odličan odaziv publike. Lani su svirali baš s Petrom Punckerom na Kanal Festu u Šibeniku, tako da se ovi ljudi i mi svi poznamo već.

PETAR PUNK je bend iz nizinske Hrvatske, točnije iz grada Bjelovara. Odbili su nastup na manifestaciji Lijepom našom iz razloga da emisija ne promiče dovoljno etno i folk tradiciju i baštinu, čime su zgrozili domaće stanovništvo i upravu emisije, a voditelj je završio na pretragama i snimanju mozga.  Bend je na sudskom sporu priznao konzumaciju alkoholnih pića pri odluci o nesviranju čime im je ugled ostao narušen u pank krugovima.

Sviraju gitare i bubnjeve, pišu neke lude, dobre tekstove koje svi volimo i stvaraju neku zaraznu pank melodiju koju opet iznova svi želimo čuti. Momci žive urednim bilogorskim životom, imaju svoje privatne firme koje se bave liječilišnim turizmom i ugostiteljstvom, OPG-ove, bave se stočarstvom, poljoprivredom, povrtlarstvom, uzgajaju krumpir i prave med. Učlanjeni su u lokalne organizacije civilnog društva i redovito svojim traktorima blokiraju ceste te izlaze na izbore nakon nedjeljne mise. Nikako prije. Ne tako davno izbacili su svoj najnoviji album Javi kojim vlakom odlaziš.

Ulaz je dobrovoljna donacija od 20 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...